Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Máriu zo Spišskej Novej Vsi oklamal podvodník, vymámil z nej peniaze
Zdielať na

Máriu zo Spišskej Novej Vsi oklamal podvodník, vymámil z nej peniaze

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Jeden z podvodníkov, ktorí oberajú dôchodcov o peniaze, opäť zaútočil. Najnovší prípad je zo Spiša. Sedemdesiatsosemročná Mária prišla o menšiu hotovosť. Napriek tomu ju hnevá ako je možné, že ľudia dokážu zneužiť dôverčivosť.

Dôchodkyni zaklopal podvodník na dvere do bytu. mal také informácie, že Mária ani na chvíľku nezapochybovala. "Paľo ho poslal, že ide o nejakú súčiastku, ktorú mu má doniesť. No a že ja mám dať peniaze," hovorí podvedená dôchodkyňa Mária Leskovjanska.

Už sa neukázal

Pavol je zať Márie a skutočne mal pokazené auto. Síce muž, ktorý stál pred dôchodkyňou sľúbil že kúpenú súčiastku za polhodinu prinesie, už sa neukázal. "Odkiaľ to mal zistené? A Paľo pozerá, že on sa s nikým o takom ani nerozprával," hovorí Mária.

"Seniori sú najčastejšou skupinou, ktorí sú takto podvedení. A to z dôvodu toho, pretože dôverujú ľuďom, pretože takto boli naučení žiť a chcú pomáhať," hovorí viktimológ Róbert Kočiš.

Polícia varuje pred podvodníkmi

Mária prišla o 24 eur. Pre nízku škodu nevolala políciu. Nie je vylúčené, že muž bude operovať na Spiši ďalej. "Taký vyšší blondiak, tak okolo päťdesiatky. Pekne bol oblečený," opisuje podvodníka Mária.

"Páchatelia využívajú najmä to, že senior býva sám. Pretože nemá sa koho opýtať, aby mu poradil,"
varuje viktimológ.

"Polícia odporúča nielen seniorom, ale všetkým, aby nedôverovali a nepožičiavali peniaze neznámym osobám. Podvodom sa ich snažia pripraviť o úspory," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy