Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Dôchodcu (83) z Vlčian okradli a dobili dvaja páchatelia
Zdielať na

Dôchodcu (83) z Vlčian okradli a dobili dvaja páchatelia

VLČANY / V piatok dostal dôchodok, ale dlho si ho neužil. Dôchodcu z Vlčian vo vlastnom dome prepadli a zbili dvaja zlodeji. Podľa jeho slov to bol už tretí pokus o krádež, ktorý im tentokrát vyšiel. Teší ho aspoň to, že mu nevzali vlastnoručne vyrobený poklad - truhlu.

Osemdesiattriročného dôchodcu nad ránom zobudil štekot psa, keď však vyšiel nad dvor, nikoho nevidel. Majster stolár nepatrí medzi bojazlivých. Zlodeji to vraj už u neho skúšali aj predtým, ale s lupom sa im podarilo odísť až na tretíkrát.

Vypínač elektriny

Dielo, ktoré si zmajstroval pred rokmi, ani tentoraz neobjavili. Aj keď možno práve to by ich bolo odplašilo. Skôr než lupiči vošli do domu, vypli hlavný vypínač elektriny. Dôchodca tak mal obrannú úlohu sťaženú.

"Už som vedel, že to nie je halucinácia, schmatol som papuče, chcel som ho nimi ovaliť, neviem či sa zadarilo, ale ja som dostal poriadne," opisuje okradnutý dôchodca. Približne 30-ročný muž v kapucni vošiel k dôchodcovi do izby, tam ho zvalil na zem a začal ho biť.

Zlomený nos, natrhnuté ucho

Jeden zo zlodejov strážil pri dverách, druhý ho najprv ovalil palicou, potom bil hlava – nehlava. Zlomil mu nos a natrhol aj ucho. "Všetko porozhadzovali, chceli peniaze, že vraj zabijem ťa ty starigáň, tuto som mal peňaženku s dokladmi, bolo v nej 80 euro – našli to a všetko mi zobrali," pokračuje dôchodca.

"Kriminalistický technik zaistil stopy, ktoré boli zaslané na expertízu. Jeden z páchateľov mal na hlave béžovú kapucňu. Vysoký bol približne 175-180 cm,  štíhlej  postavy," informuje hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová. Do domu sa zrejme dostali, keď dôchodca na dvore tíšil psa.

"Kriminalisti vykonávajú operatívne previerky za účelom zistenia páchateľov," dodáva Bruchterová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy