Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pre Romanku z hniezda záchrany sa vrátila matka
Zdielať na

Pre Romanku z hniezda záchrany sa vrátila matka

ŽILINA / Pre Romanku, ktorú našli po siedmich hodinách od narodenia v žilinskom Hniezde záchrany, prišla údajná matka. Informoval o tom portál zilinskyvecernik.sk.

Fakultná nemocnica s poliklinikou kontaktovala Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Žiline a rozbehli ďalší potrebný proces, píše zilinskyvecernik.sk. "Nemocnica informovala príslušný Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Po prvotnom šetrení a dokazovaní bude matke umožnený kontakt s dieťaťom," uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Žiline Viera Jurčiová.

Dievčatko našiel v žilinskom hniezde záchrany službukonajúci personál novorodeneckého oddelenia v pondelok podvečer. Na papieri, ktorý bol pri dievčatku položený, bolo napísané, kedy sa presne narodilo aj meno dieťaťa.

"Verejný inkubátor je 24 hodín denne zapnutý a vyhrievaný. Teplota v ňom je 36 až 37 stupňov," uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Viera Jurčiová. Toto zariadenie funguje v Žiline od roku 2004. Väčšina z týchto detí, ktoré do hniezda záchrany niekto prinesie, má už svoj domov u adoptívnych rodičov. Len pre jedno sa vrátila jeho vlastná mama.

Súvisiace články