Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Niekto odložil len niekoľkohodinové bábätko do hniezda záchrany
Zdielať na

Niekto odložil len niekoľkohodinové bábätko do hniezda záchrany

ŽILINA / V Žilinskom hniezde záchrany našli ďalšie bábätko. Dievčatko, ktoré tam niekto odložil, bolo oblečené v mikinke a svetríku. Zabalené bolo v teplej šatke. V týchto chvíľach je už v starostlivosti personálu novorodeneckého oddelenia.

Niekoľkohodinové dievčatko niekto priniesol do hniezda záchrany v pondelok podvečer. Zanechal pri ňom lístoček s menom Romanka.

Na papieriku bolo tiež napísané, kedy presne sa dieťatko narodilo. V čase, keď ho tu objavili, nemalo ani sedem hodín.

Mrazivé počasie

Personál novorodeneckého oddelenia sa mu potešil. Zdravotníci sa o neho starajú nielen z profesionálneho hľadiska. Dievčatko im hneď prirástlo k srdcu. Krehkého novorodenca sem niekto priniesol v mrazivom počasí. Keď sa drobček ocitol v hniezde záchrany, okamžite bol v bezpečí.

"Verejný inkubátor je 24 hodín denne zapnutý a vyhrievaný. Teplota v ňom je 36 až 37 stupňov," uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Viera Jurčiová. Toto zariadenie funguje v Žiline od roku 2004. Väčšina z týchto detí, ktoré do hniezda záchrany niekto prinesie, má už svoj domov u adoptívnych rodičov. Len pre jedno sa vrátila jeho vlastná mama.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy