Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po dlhých mrazoch prichádza oteplenie
Zdielať na

Po dlhých mrazoch prichádza oteplenie

SLOVENSKO / Aj keď sa v podvečer od západu rozsnežilo, na obzore máme výraznejšie oteplenie. Vo vyšších vrstvách atmosféry sa cez naše územie presúva na východ až severovýchod tlaková níž spolu s atmosféerickým frontom. Ten sa bude síce nad naším územím rozpadať, ale zrážky s ním spojené u nás zostanú.

V noci z utorka na stredu spadne v zápdnej časti krajiny až do 10-13 cm snového snehu. Ten môže najmä v ranných hodinách komplikovať dopravu nielen na horských priechodoch.

Za touto nížou sa po prednej strane rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku k nám začne dostávať teplý vzduch. Ten sa výraze prejaví na našom počasí. "Vo štvrtok veľa oblačnosti, na mnohých miestach sneženie, ale v západnej polovici postupne do 700-800 m postupne dážď so snehom, dážď. V noci ešte mráz do -4°C, cez deň už nad nulou na celom území, od 1 do 5, na Podunajskej nížene od 5 do 9°C," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

V piatok naďalej veľa oblakov, ale už so slabým dažďom, mrholením, sneženie až od asi 1000 m. V noci od 4 do -1°C, cez deň od 2 do 7, na západe od 7 do 11 °C. Víkendové dni zostanú oblačné až zamračené so slabým mrholením, v noci od 3 do -3 °C, cez deň od 3 do 9°C. "Asi ste sa potešili príjemnejším teplotám, ale vyzerá to tak, že počas budúceho týždňa ešte trochu zimy na našom území pocítime," dodáva Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy