Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vo väzbe skončila pravá ruka Juraja Ondrejčáka Marek O.
Zdielať na

Vo väzbe skončila pravá ruka Juraja Ondrejčáka Marek O.

BANSKÁ BYSTRICA / Na špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici krátko pred druhou popoludní priviezli na súd muža označovaného za údajnú pravú ruku mafiánskeho bosa Juraja Ondrejčáka alias Piťa. Marek O. čelí obvineniam zo založenia zločineckej skupiny aj hrubého nátlaku.

Prokurátor viní Mareka O. zo založenia a podporovania zločineckej skupiny ako aj z hrubého nátlaku. Žiada preňho väzbu pre pokračovanie v trestnej činnosti, útek aj ovplyvňovanie svedkov. Sudca pre prípravné konanie obvineného vypočul a v priebehu dvoch hodín rozhodol o jeho vzatí do väzby.

Jeho obhajca nechcel rozhodnutie nijako komentovať. Mareka O. zadržali elitní policajti z NAKA ešte pred tromi dňami počas razie v bratislavskom Lamači. Na súde v Banskej Bystrici nie je po prvýkrát.

S putami na rukách ho sem priviezli aj pred tromi mesiacmi. Bol jedným zo 14 mužov zadržaných počas akcie s krycím názvom Gondola. Muž spájaný s mafiánskou skupinou piťovci sa vtedy dostal na slobodu. V piatok ho naopak spred budovy súdu odviezla policajná eskorta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy