Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovenskí paralympionici odlietajú do Ria s vlastnou hymnou
Zdielať na

Slovenskí paralympionici odlietajú do Ria s vlastnou hymnou

Slovenský paralympijský tím sa vybral do Ria. Šťastnú cestu im osobne zaželal prezident Andrej Kiska. Tradičný akt slávnostného sľubu však prebiehal predsa len trochu netradične. Do Brazílie si totiž naši športovci odnášajú aj vlastnú hymnu.

BRATISLAVA - Celkovo 67-členná výprava odletí v najbližších hodinách do Brazílie na paralympíjske hry. Ide o 28 športovcov, ktorí budú súťažiť v deviatich športoch. Celkovo sa na paralympiáde zúčastní viac ako 4000 športovcov z celého sveta.

Náš tím bol predstavený jednotlivo prezidentovi Andrejovi Kiskovi, ktorý slávnostne odovzdal športovcom pamätnú plaketu s vlastným menom. Prezident Kiska zaželal slovenskej výprave veľa úspechov. "Nie vždy sa to po športovej stránke podarí, základom bude bojovnosť. Chcel by som všetkým vysloviť obrovské uznanie a úctu. Títo ľudia napriek svojmu hendikepu a nepriazni osudu do toho idú a bojujú. Sú vzorom nielen pre mnohých iných, ktorí tiež majú ochorenia, ale aj pre nás všetkých ostatných," povedal Andrej Kiska.

Naši športovci si okrem batožiny vezú do Ria aj vlastnú hymnu. Okrem nováčikov sa predstavia na paralympiáde aj medajlisti z majstrovstiev sveta, majstrovstiev Európy alebo z majstrovstiev Slovenska. Niektorí naši reprezentani súťažili dokonca na piatich paralympijských hrách a najkrajšie spomienky majú na Londýn, odkiaľ doniesli šesť medailí a dúfajú, že z Ria prinesú ešte viac cenných kovov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy