Viete si pripraviť kvalitný čaj? Zaručené rady, ako na to
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Viete uvariť kvalitný čaj? Ak si myslíte, že ide len o prevarenú vodu a zaliate vrecúško, ste na omyle. Je to toiž hotové umenie. Presvedčí vás o tom Michal Žigo.
V prvom rade treba mať správnu vodu, ktorá by mala byť prefiltrovaná. Voda z vodovodu totiž obsahuje veľa chlóru a rôznych pachutí. Pri zelenom čaji treba chvíľku (také 2-3 minútky) počkať, aby tá voda nebola úplne vriaca. "Tento čaj je hotový za 20 sekúnd," hovorí pán Žigo.
Čerstvý čaj, teda lístky môžeme luhovať trošku kratšie. Vrecúška naopak dlhšie. Potom oddelíme lístky od vody, pretože inak by zhorkol.
Všetky čaje ako biely, zelený či čierny pochádzajú z jedinej rastilny - z čajovníka čínskeho. Rozdiel je potom v procese spracovania. "Ovocné čaje sú iba vyluhované ovocie," prekvapuje odborník. Sáčkový čaj je dobré osladiť, prípadne dochutiť aj citrónom.
ISIFA