Viete si pripraviť kvalitný čaj? Zaručené rady, ako na to

Viete si pripraviť kvalitný čaj? Zaručené rady, ako na to

Viete uvariť kvalitný čaj? Ak si myslíte, že ide len o prevarenú vodu a zaliate vrecúško, ste na omyle. Je to toiž hotové umenie. Presvedčí vás o tom Michal Žigo.

V prvom rade treba mať správnu vodu, ktorá by mala byť prefiltrovaná. Voda z vodovodu totiž obsahuje veľa chlóru a rôznych pachutí. Pri zelenom čaji treba chvíľku (také 2-3 minútky) počkať, aby tá voda nebola úplne vriaca. "Tento čaj je hotový za 20 sekúnd," hovorí pán Žigo. 

Čerstvý čaj, teda lístky môžeme luhovať trošku kratšie. Vrecúška naopak dlhšie. Potom oddelíme lístky od vody, pretože inak by zhorkol.

Všetky čaje ako biely, zelený či čierny pochádzajú z jedinej rastilny - z čajovníka čínskeho. Rozdiel je potom v procese spracovania. "Ovocné čaje sú iba vyluhované ovocie," prekvapuje odborník. Sáčkový čaj je dobré osladiť, prípadne dochutiť aj citrónom.

Dve krásne ženy pri čaji_blondínka a brunetka Zdroj: ISIFA

Najnovšie na JOJ.SK

Prečítajte si tiež

Mohlo by vás zaujímať

TV Program

08:15 Moja mama varí lepšie ako tvoja
09:40 Panelák
10:50 Najkrajšie bývanie II.
08:20 Dr. Dokonalý
09:45 Vražedné čísla I. + II.
10:55 Vražedné čísla I. + II.
07:05 Moliere
09:20 Mozek v plamenech
11:05 Belle