Najčastejšie chyby pri stolovaní. Ako sa im vyvarovať

Najčastejšie chyby pri stolovaní. Ako sa im vyvarovať

Slovo etiketa síce všetci dobre poznáme, no pre mnohých je to úplná španielska dedina! Pozvanie do štúdia Novín o 12-tej preto prijal pán Olcsváry a porozprával, ako sa máme správať v reštaurácii.

Do reštaurácie by mal vstúpiť prvý muž, hovorí riaditeľ hotela Ladislav Olcsváry. Pri vychádzaní je to zase presne opačne. Stôl by mala vyberať dáma, ale jej stoličku už má na starosti partner.

Kabelka by nemala byť na zemi, vždy na stoličke veďla ženy, prípadne zavesená na stoličke, kde sedí samotná dáma. "V žiadnom prípade nevyťahujte na stôl mobily, peňaženky či diáre. Venujte sa iba žene," dodáva ďalej Olcsváry.

Servítka patrí na krk, prípadne na nohy. Mala by vám slúžiť na to, aby ste sa pri jedle nezašpinili. "Chlieb by sme mali jesť len po kúskoch, napríklad si z neho odtrhávať," hovorí odborník na etiketu.

Rodinka pri raňajkách_radosť_ťava Zdroj: ISIFA

Zdroj: noviny.sk

Najnovšie na JOJ.SK

Prečítajte si tiež

Mohlo by vás zaujímať

TV Program

12:20 Paddington 2
14:40 Som číslo štyri
16:50 Divoké kočky
13:30 Sopka
15:45 Kráľovstvo opíc
17:35 MOJA PRVÁ DOVOLENKA
13:55 Ako malé deti
14:25 Ako malé deti
14:55 INKOGNITO
13:50 Volám sa Caillou V.
14:15 Medzi nami zvieratkami
14:20 Rybičky Flip a Flap
13:05 William a Kate: Královské zásnuby
14:25 Lion
16:30 Vévodkyně