Najčastejšie chyby pri stolovaní. Ako sa im vyvarovať

Najčastejšie chyby pri stolovaní. Ako sa im vyvarovať

Slovo etiketa síce všetci dobre poznáme, no pre mnohých je to úplná španielska dedina! Pozvanie do štúdia Novín o 12-tej preto prijal pán Olcsváry a porozprával, ako sa máme správať v reštaurácii.

Do reštaurácie by mal vstúpiť prvý muž, hovorí riaditeľ hotela Ladislav Olcsváry. Pri vychádzaní je to zase presne opačne. Stôl by mala vyberať dáma, ale jej stoličku už má na starosti partner.

Kabelka by nemala byť na zemi, vždy na stoličke veďla ženy, prípadne zavesená na stoličke, kde sedí samotná dáma. "V žiadnom prípade nevyťahujte na stôl mobily, peňaženky či diáre. Venujte sa iba žene," dodáva ďalej Olcsváry.

Servítka patrí na krk, prípadne na nohy. Mala by vám slúžiť na to, aby ste sa pri jedle nezašpinili. "Chlieb by sme mali jesť len po kúskoch, napríklad si z neho odtrhávať," hovorí odborník na etiketu.

Rodinka pri raňajkách_radosť_ťava Zdroj: ISIFA

Zdroj: noviny.sk

Najnovšie na JOJ.SK

Prečítajte si tiež

Mohlo by vás zaujímať

TV Program

22:35 Rozum v hrsti
00:00 Myšlienky vraha IV.
00:55 NIKTO NIE JE DOKONALÝ
22:25 Nezastaviteľný muž
00:35 Profesionáli VIII.
01:25 Panelák VII.
22:55 Spravodlivosť v krvi X.
23:50 Mizivá tučná šanca
00:45 POLICAJTI V AKCII
23:05 Jahôdka a jej kamaráti I.
23:30 Arthur a Minimojovia
23:55 Kúzlovanie
22:15 Dcera čarodějky: Hadí dar
23:55 Symfonie strachu
01:20 Milosrdné lži