Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Návrat azbuky na Slovensko? Je to možné
Zdielať na

Návrat azbuky na Slovensko? Je to možné

Budeme na Slovensku opäť vídať tabule s nápismi v azbuke? Je to možné! Vedenie hlavného mesta chce totiž do Bratislavy a jej okolia prilákať viac ruských turistov!

Čoraz viac Rusov si na Slovensku obľúbilo okrem hlavného mesta aj Tatry. A aby ich prišlo do našej krajiny čoraz viac, premýšľa vedenie Bratislavy nad návratom azbuky. Príjmy z turizmu totiž nie sú zanedbateľnou čiastkou. "Turizmus je najdynamickejšie sa rozvíjajúce odvetvie hospodárstva. A pre nás je dôležité, aby bola Bratislava zaujímavá aj pre Rusov, Moskovčanov a ďalších," informoval hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

Slovenská metropola sa totiž pre ruských turistov musí najskôr stať dobre dostupnou. A na tom zapracoval aj letecký dopravca - do Ruska sa už lieta každý deň... Zapracovať sa musí tiež na kvalite služieb. Viac by sa malo vydávať aj materiálov o meste v azbuke.

Aj hoteliéri v Tatrách priznávajú, že si ruskí turisti vyžadujú špecifický prístup, no problémy s nimi nie sú. Slovensko chce tak s Ruskom nadviazať aj obchodné styky. Moskovský primátor plánuje dokonca investovať obrovské čiastky do rozvoja diaľnic, parkov, zeleň a privítal by veľmi rád slovenských podnikateľov.

TV JOJ

Súvisiace články