Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pán Zemplína ostáva vo väzbe, daňováci na to kašlú
Zdielať na

Pán Zemplína ostáva vo väzbe, daňováci na to kašlú

Megapodnikateľ zo Zemplína Mikuláš Vareha je bombardovaný zo strany daňových úradníkov. Jeho zamestnanci dostávajú denne stovky úradných listov, ku ktorým sa má podnikateľ vo veľmi krátkych lehotách vyjadriť...

Na tom by nebolo nič zvláštne, keby väzobne stíhaného podnikateľa priamo listami nepredvolávali na návštevy daňových úradov. Mikuláša Varehu potrebujú kontrolóri vypočúvať ku konkrétnym daňovým prípadom, v ktorých žiadal vyplatenie nadmerných odpočtov DPH. Keďže je od marca tohto roka zatvorený v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici, úradníkov nemôže navštevovať, aj keby chcel.

A čo to pre "Kráľa Zemplína" znamená?

Televízii JOJ sa podarilo získať dokumenty, v ktorých sa píše, že mu daňováci dodatočne vyrubujú desaťtisícové pokuty. V starej mene hovoríme o miliónoch korún. Takzvané "protokoly" uzatvárajú bez toho, aby sa megapodnikateľ Vareha k účtovným prípadom mohol vyjadriť. Jeho družka a právnici, ktorí bránia Mikuláša Varehu trvdia, že daňové úrady takto prekračujú ich kompetencie a podnikateľovi v rozpore s ústavnými právami odoprierajú možnosť brániť sa.

Toto si o tom myslí pán Zemplína. Pozrite si video:



Daňoví úradníci o sebe tvrdia, že sú turisti s fotoaparátmi v ruke!

Podľa družky obvineného, ktorá v súčasnosti preberá riadenie firemného impéria Mikuláša Varehu, daňoví úradníci navštevujú jeho poľnohospodárske statky za účelom nezákonných kontrol. Prečo? Poukazuje naozaj na šmiešne spôsoby úradníkov. Údajne sa na Varehovom statku jedna z úradníčok predstavila ako účiteľka. S fotoaparátom v ruke sa spýtala, či si môže odfotografovať kravičky a býčky. Fotky vraj potrebuje pre deti. Nakoniec sa však fotografie deťom nedostali. Fiktívna učiteľka totiž fotky dodala do úradného spisu kontroly. Podľa Vrahehových právnikov je to nielen smiešne ale najmä protizákonné konanie úradníkov spadajúcich pod Daňové riadietľsto SR.

Desiatky firiem Mikuláša Varehu prechádzajú na jeho družku


Napriek tomu, že polícia a prokuratúra tvrdí, že Mukuláš Vareha neoprávnene žiadal od štátu nadmerné odpočty DPH v sume viac ako 28 miliónov eur, jeho firmy činnosť zakázanú nemajú. Od zadržania, zatknutia a uväznenia tohto "Kráľa Zemplína a Maltészkeho rytiera", vyplatili firmy Mikuláša Varehu štátu státisíce eur. Podniky predávajú svoje produkty, tovar kupujú aj externé subjekty a daň z predaja Vareha štátu poctivo odvádza.

Za posledné mesiace jedna žena údajne vo Varehových firmách spereneverila milióny!

Mikuláš Vareha, jeho družka p. Bodnárová a ich odborníci majú podozrenia, že sa stali obeťami podvodu. Na mysli majú konkrétne predaj ich dreva -gulatiny. Splnomocnenkyňa, ktorú pôvode Mikuláš Vareha poveril niektorými činnosťami v jeho firmách po jeho zatknutí vraj začala nekontrolovateľne obchodovať práve z gulatinou. Majú dôkazy o uzatvorení absolútne nevýhodnej zmluvy na predaj skladovej gulatiny, ktorej hodnotu v hrubom odhade odhadujú na viac ako 300 miliónov korún, teda takmer 10 miliónov eur. Gulatina je vraj fuč tak ako aj peniaze, ktoré mal podľa spomínanej zmluvy neseriózny kupec vyplatiť. Právnici pána Varehu pripravujú trestné oznámenia na jednu ženu a spomínaného obchodníka.

O týchto skutočnostiach prinesie televízia JOJ v krátkom čase podrobné informácie.

Súdy údajne konajú na tlak daňového riaditeľstva

Dlhoročná priateľka a družka pána Mikuláša Varehu vstupuje do jeho firiem. Koná tak preto, aby podnikateľovi pominuli dôvody väzby, v ktorej sa v súčasnosti nachádza a z ktorej sa mu zatiaľ nedarí dostať na slobodu. Zápisy do obchodného registra im však súdy stále nedokážu vydať. Prečo? Podľa jej slov, na súdoch sa jej úradníčky vyjadrili, že je už štvrtá v poradí, ktorá sa o Varehove firmy zaujíma a na základe daňového riaditeľstva jej vraj nemôžu poskytnúť žiadne ďalšie informácie. Takéto konanie samotná pani Bodnárová považuje za protizákonné a predlžovanie zmien v obchodnom registri pri firmách p. Varehu, vníma ako hrubé porušovanie zákona.

Aj za tieto skutočnosti sa budeme informovať priamo na dotknutých súdoch a o stanovisko požiadame rovnako aj hovorkyňu samotného daňového riaditeľstva SR.

Všetko o megapodnikateľovi a jeho konkrétnych aktivitách nájdete aj TU.

Vareha pred súdom

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy