Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dobrá správa, teraz sú dovolenky najlacnejšie
Zdielať na

Dobrá správa, teraz sú dovolenky najlacnejšie

Zobrať túto ponuku alebo ešte hľadať ďalej? Zaplatiť a mať istotu alebo vyčkávať, či cena nepôjde ešte nižšie? Takto taktizujú pri výbere dovoleniek mnohí z nás. Do kedy ale čakať na last minute?

Najmä pri rozhodovaní na poslednú chvíľu platí, že rýchlejší vyhráva a ostatným zostávajú už len zvyšky. Hoci s výberom dovolenky váhate, o nedostatok výhodných ponúk sa obávať nemusíte.

Konateľka jednej cestovnej kanceláie tvrdí: "Ak klienti nemajú vytipovaný konkrétny hotel, tak last minute si určite nájdu." Napriek predsezónnym problémom v Grécku, Tunisku a Egypte je viac ako isté, že na konci letnej sezóny núdza o dovolenky last minute nebude.

Jasným ťahúňom tohto leta je Turecko, ktoré v predajnosti zaznamenáva rekordy. No oveľa viac last minutových ponúk nájdete v iných krajinách. "Dá sa vybrať v princípe zo všetkých destinácií. Čo by sme im určite odporúčali, aby s tým výberom neotáľali, pretože už je naozaj to leto len jeden mesiac," radí odborník.

Najlepšie ponuky momentálne nájdete na grécke ostrovy, Malorku, do Bulharska či Španielska. Podľa predbežných výsledkov to vyzerá tak, že v porovnaní s minulým rokom cestujeme viac. Dôvodom je najmä širšia ponuka a silnejšia konkurencia. Podľa viceprezidenta Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr Stanislava Macku je tohtoročná letná sezóna je najvýhodnejšia.

isifa

Súvisiace články