Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Páni pozor! Bozkávanie v práci zakážu...
Zdielať na
Zaujímavosti

Páni pozor! Bozkávanie v práci zakážu...

Čo znamená obyčajný bozk na líce? Pozdrav, prejav vďaky, ale aj začiatok erotiky a vzrušenia. Nemky sa búria proti bozkom na líce od svojich kolegov. Vidia v tom totiž istý erotický aspekt, ktorý muži často využívajú na to, aby sa dostali k žene bližšie.

Nemkám sa nepáči bozk na líce ako spôsob pozdravu s kolegami v práci. Poukazujú na fakt, že bozkávanie nie je tradičnou nemeckou zvyklosťou a prišlo z iných krajín. "Vidia v tom istý erotický aspekt, ako mužmi využívaný spôsob telesného kontaktu s cieľom dostať sa bližšie k žene," povedal šéf nemeckej spoločnosti pre etiketu Hans-Michael Klein. 

search.creativecommons.org

Hoci má pre nich pochopenie tvrdí, že bozk na pracovisku zakázať nemôžu, myslí si, že kontakt medzi kolegami by mal zostať na úrovni podanie si rúk. Ženám radí, aby dali svojim kolegom jasne na známosť, že nemajú záujem o takýto telesný kontakt. "Tie ženy, ktorým bozkávanie neprekáža, to môžu dať najavo napríklad odkazom na malom papieriku na svojom pracovnom stole," dodal. Hovorí tiež, že by sa mala dodržiavať istá vzdialenosť medzi ľuďmi, ktorá je v Európe stanovená na 60 centimetrov.

Dámy, hoci ste v práci nedostupné, v súkromí sa bozkom nebráňte! Sú totiž dôležité aj pre vaše zdravie. Vedeli ste, že vám znižujú stres a predlžujú život? 

Zdielať na

Súvisiace články