Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
tvojenoviny: Zúfalí rodičia prosia o krv pre synčeka
Zdielať na
Zaujímavosti

tvojenoviny: Zúfalí rodičia prosia o krv pre synčeka

Zdroj: ISIFA

OD NAŠICH ČITATEĽOV BAŠKY A RUDA / Dvojročný chlapček potrebuje aj vašu pomoc! Jeho zúfalí rodičia prosia všetkých, ktorí mu môžu darovať krv, aby tak čo najskôr urobili...

Chceli by sme Vás veľmi pekne požiadať o  pomoc pre nášho synčeka Alexandra Hajžuša, narodeneného 14. septembra 2009. Potrebujeme pre neho krv "0 Rh negatív, "e" pozitívny s prenesenými anti "e" protilátkami. Asi to vyzerá príliš komplikovane, ľudia bežne poznajú svoju základnú skupinu, preto, pokiaľ by ste o niekom vedeli, transfúzna stanica v Bratislave na Fakultnej na Triede SNP o našom prípade vie.

Otypuje každého ochotného darcu, či spĺňa aj podskupinu "e" v Ružinovskej nemocnici i v Košiciach v pracovných dňoch od 07:00 do 11:00 hod. Stanice majú snahu ihneď odčerpať maximum, či však na to darcovia pristúpia, to samozrejme nechávame na ich zvážení. Lekári hľadajú aj v registri darcov SR, zatiaľ neúspešne, preto tzv. pravidelní darcovia pravdepodobne nebudú vhodní (ale toto je len naša úvaha).

Ak sa rozhodnete ísť krv darovať, musíte splniť niekoľko zásad. Deň predtým piť veľa vody, no nie alkohol a vyhnúť sa mastným jedlám. Ráno si môžete dať maximálne čaj plus pečivo.

Zdielať na