Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ľudia sa už naozaj nudia. Bizarné Guinnessové rekordy, z ktorých vám padne sánka
Zdielať na

Ľudia sa už naozaj nudia. Bizarné Guinnessové rekordy, z ktorých vám padne sánka

Zdroj: REUTERS

BRATISLAVA / Pri čítaní Guinnessovej knihy rekordov často narazíte na kategórie, pri ktorých sa pýtate, prečo vôbec vznikli. Ľudia sú pre publicitu schopní podstúpiť priam život ohrozujúce kúsky, ktoré má človek problém si predstaviť, nie ešte vykonať. Prečítajte si 5 bizarných rekordov a usúďte, či by ste v niektorom z nich mali šancu aj vy.

1. Počet kokosov rozbitých rukou za minútu

Ak ste už niekedy rozbíjali kokos, viete, že nejde o jednoduchú úlohu. A čo tak ich naraz rozbiť 145 a ešte so zapnutými stopkami. Tejto výzve úspešne čelil Muhamed Kahrimanovič, ktorý očividne vo voľnom čase veľa trénuje. Na druhej strane, či sa tento skrytý talent dá využiť aj v praxi, je už na zváženie.

​2. Najviac rukou zarazených klincov za minútu

Keď nie sú nástroje, nemáte na výber. Táto súťaž sa ale rozhodla spočítať, koľko je človek schopný zaraziť klincov do dreva za 60 sekúnd jednou rukou. Víťaz si medailu vyslúžil za neuveriteľných 42 zapichnutých klincov

Keďže klince treba do dreva aj zatĺcť, súťaž pokračuje. Účastníci ale nepoužívajú nástroje, len svoju hlavu. Američan John Ferraro dokázal čelom za 2 minúty zabiť celkovo 38 klincov. Kto vie, či mú tá bolesť hlavy za to stála.

3. Najťažšia váha držaná počas zavesenia za vlasy

Nerozumiete? Niet divu. Ide o súťaž, v ktorej osobu zavesia za vlasy tak, aby sa nedotýkala nohami zeme. Aby toho nebolo málo, v rukách pritom drží závažie. S obdivuhodným výsledkom si výhru v tejto kategórii vyslúžila akrobatka Stephanie Morphet-Tepp s pozoruhodnými 125.7 kilogramov v rukách. 

4. Skákanie na hlave po schodoch

Rekordy, pri ktorých sa hlava nepoužíva na čo je určená, pokračujú. Ak vám niekto nabudúce povie, že sa môžete aj na hlavu postaviť, už budete vedieť, čo tým má na mysli. Súťaž v skákaní na hlave po schodoch sa riadi prísnymi pravidlami: súťažiaci nemôže zastaviť medzi schodmi na viac ako päť sekúnd a žiadna iná časť tela sa nesmie dotýkať zeme.

Neuveriteľných 36 schodov za sebou sa podarilo zdolať súťažiacemu Li Longlong z Číny, ktorý si domov okrem migrény doniesol aj prvenstvo v tejto bizarnej súťaži.

5. Najviac pivových pohárov na hlave

No dobre, už vás asi ničím neprekvapíme. Treba ale oceniť, že tento muž, Američan John Evans, drží rekordy aj v mnohých iných disciplínach. Nimi sú napríklad najťažšie auto, kombinovaná váha alebo počet kníh udržaných na hlave. 

Súvisiace články