Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sudkyňa Repáková uzavrela dohodu o vine a treste, pojednávala v kauze Technopol Servis v prospech M. Kočnera
Zdielať na

Sudkyňa Repáková uzavrela dohodu o vine a treste, pojednávala v kauze Technopol Servis v prospech M. Kočnera

PEZINOK / Bývalá sudkyňa Miriam Repáková sa postavila v piatok 24. februára pred samosudkyňu Ruženu Sabovú na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku a uzavrela dohodu o vine a treste s prokurátorom. Repáková dostala dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom v skúšobnej dobe na tri roky.

Repáková okrem toho dostala zákaz viesť činnosť sukdyne na 4 roky z dôvodu zločinu ohýbania práva. S rozsudkom súhlasila a nemala voči tomu výhrady. Repáková je momentálne nezamestnaná. Podľa súdu konala za základe požiadaviek podnikateľa Mariána Kočnera v kauze Technopol. Náhrada škody je odkázaná na civilný proces v rámci kauzy. 

S Kočnerom sa mala radiť, ako rozhodovať v súdnych konaniach v prípade ovládnutia obchodnej spoločnosti, písali si spolu o dovolenke na Donovaloch, ale aj o úspechoch svojich detí. Spolupracuje s políciou a aj preto nie je väzobne stíhaná. Na opakovanom výsluchu mala znova vypovedať o tom, ako sa riadila záujmami Mariana Kočnera a rozhodovala v jeho prospech v kauze Technopol Servis. Kočnerovi záležalo na ovládnutí spoločnosti s 20 miliónovým majetkom.

NAKA v spoločnosti urobila niekoľko razií. Repáková sa podľa obvinenia s Kočnerom o súdnych konaniach dohovárala aj cez šifrovanú mobilnú aplikáciu Threema. Písali si aj o rodinných veciach, deťoch a dovolenkách na Donovaloch, kde Kočner vlastní hotely. Po viac ako 5-hodinovom pri odchode z polície na otázky médií nereagovala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy