Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kočnerovi sudcovia: Na NAKA vypovedala bývalá sudkyňa Repáková, podľa zistení TV JOJ bude budúci týždeň aj Sklenka
Zdielať na

Kočnerovi sudcovia: Na NAKA vypovedala bývalá sudkyňa Repáková, podľa zistení TV JOJ bude budúci týždeň aj Sklenka

NITRA / Údajne sa s Kočnerom radila, ako rozhodovať v spore o ovládnutie obchodnej spoločnosti. Písali si spolu o dovolenke na Donovaloch, ale aj o úspechoch svojich detí. Teraz spolupracuje s políciou, preto nie je vo väzbe. Hovoríme o už bývalej sudkyni Miriam Repákovej, ktorá je obvinená v korupčnej kauze bratislavských sudcov. Údajne ich korumpoval najmä Marian Kočner. Repáková pre trestné stíhanie prišla o funkciu sudkyne a patrí k dôležitým svedkom polície.

Mala sa s ním radiť ako rozhodovať v súdnych konaniach v prípade ovládnutia obchodnej spoločnosti, písali si spolu o dovolenke na Donovaloch, ale aj o úspechoch svojich detí. Teraz spolupracuje s políciou a aj preto nie je väzobne stíhaná. Miriam Repáková vo štvrtok na NAKA prišla maskovaná čiernym rúškom a na hlave mala šiltovku. Na otázky novinárov neodpovedala, do budovy vstúpila bez slov. Dokedy bude výsluch Repákovej trvať, zatiaľ, jasné nie je.

Výpoveď Repákovej

Na opakovanom výsluchu mala znova vypovedať o tom, ako sa riadila záujmami Mariana Kočnera a rozhodovala v jeho prospech v kauze Technopol Servis. Kočnerovi záležalo na ovládnutí spoločnosti s 20 miliónovým majetkom. NAKA v spoločnosti urobila niekoľko razií. Repáková sa podľa obvinenia s Kočnerom o súdnych konaniach dohovárala aj cez šifrovanú mobilnú aplikáciu Threema. Písali si aj o rodinných veciach, deťoch a dovolenkách na Donovaloch, kde Kočner vlastní hotely. Po viac ako 5 hodinovom pri odchode z polície na otázky médií nereagovala.

 K Repákovej výsluchu sa stručne vyjadril len advokát tiež obvinenej Moniky Jankovskej. To, že sa Repáková priznáva, že rozhodovala v prospech Kočnera má preukazovať jej dnešný rozsiahly výsluch aj pred advokátmi obvinených. "Je známe, že sa to týkalo takzvanej akcie Búrka," vyjadril sa Peter Erdős, obhajca Moniky Jankovskej. 

Podľa informácií TV JOJ NAKA naplánovala rozsiahle vypočúvanie "Kočnerovho sudcu" Vladimíra Sklenku. Konať by sa malo počas celého budúceho týždňa v Nitre. Sklenka spolupracuje s vyšetrovateľmi rovnako ako Repáková. Bratislavskí sudcovia sú trestne stíhaná pre korupčné konanie, pomoc Kočnerovi. Sklenka je hlavný svedok proti sudcom aj Marianovi Kočnerovi, ktorý vyšetrujúcim orgánom opisuje, ako údajne korumpovanie prebiehalo, ako mal Kočner posielať sudcom úplatky a v akých sumách. Sám Sklenka tvrdí, že sa nechal ako sudca Kočnerom dlhodobo korumpovať a mal tak údajne získať stovky tisíc eur. 

Po budúco týždňových výsluchoch budú, zrejme, žiadať obhajcovia väzobne stíhaných sudcov, ukončenie väzby. Vo väzbe z 18 obvinených sudcov sú len bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská, sudcovia Eugen Palášthy, Denisa Cviková a Richard Molnár. 

V decembri minulého roka v budove Technopolu zasahovala polícia. V rámci akcie zadržali mobilné telefóny sudcom Vladimírovi Sklenkovi a Miriam Repákovej. Z Kočnerovej Threemy vyplývalo podozrenie, že pri podvode pomáhali aj sudcovia rozhodujúci v prospech Kočnerovi blízkych firiem. Obaja sa nakoniec sudcovského taláru vzdali. Repáková je obvinená zo zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa. Spájaná je s kauzou Technopol Servis, kde mala pomôcť ľuďom blízkym Mariánovi Kočnerovi ovládnuť firmu s majetkom okolo 20 miliónov eur. 

Sklenka mal byť pre Končera podľa prepisu Threemy  kľúčový sudca. Bol medzi prvými, ktorému Kočner vypisoval, ako pôsobí údajne na obsadenie postu ministerstva spravodlivosti v 2018. Sklenkovi píše 16. marca že ním bude Gábor Gál. A obaja sa tešia, lebo Kočner hneď píše, kto má údajne na Gála z jeho ľudí priamy dosah. Aj Sklenka mu dáva za pravdu, lebo vraj vie že tou osobou je Kočnerov advokát Šabík.

Kočner: Dobré ráno. Bude Gábor.

Sklenka: Dobré ránko. A to je OK? Monča je s ním OK?

Kočner: Áno. Ale hlavne je to veľký kamarát Šabíka.

Sklenka: Vážne?!!

Kočner: Tak. Tak. 

Šabík je advokát, ktorý mal Kočnerovi údajne vynášať z väzenia tajne lístočky ako odkazy písané politikom a kamarátom prokurátorom, aby mu pomohli. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy