Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragédia pri Senci: Pri požiari rodinného domu prišli o život dve osoby
Zdielať na

Tragédia pri Senci: Pri požiari rodinného domu prišli o život dve osoby

SENEC / Tragickú službu mali hasiči v okrese Senec, ktorí v piatok (24. februára) v noci o 2.00 h zasahovali pri požiari, pri ktorom prišli o život dve osoby. Všetko sa udialo v rodinnom dome v obci Kráľová pri Senci.

"Hasiči po príjazde na miesto prieskumom zistili, že požiar sa rozšíril z izby na druhom podlaží aj na strechu domu. V čase príjazdu hasičských jednotiek sa jedna osoba nachádzala už mimo domu a do opatery ju prevzali zdravotní záchranári," uviedli hasiči na sociálnej sieti. Súbežne s hasením museli hľadať ďalšie dve osoby, ktoré sa mali nachádzať v dome. "Po čase bola nájdená jedna osoba, ktorá už nejavila známky života. Vyhľadávanie ďalšej osoby a pohyb hasičov na požiarisku komplikovali sutiny z prepadnutej konštrukcie stropu," dodali hasiči. 

Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania. "Následkom požiaru vznikla majiteľovi rodinného domu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 100 000 eur. Následkom požiaru boli dve osoby usmrtené a jedna osoba bola zranená (intoxikovaná splodinami horenia)," ozrejmili hasiči. Pri udalosti zasahovalo 16 príslušníkov z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku (z hasičských staníc Pezinok a Senec) a z Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy (z hasičských staníc Dúbravka, Radlinského a Hálkova) so 7 kusmi hasičskej techniky a tiež členovia DHZO Kráľová pri Senci a Jelka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy