Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
KNIŽNÉ TIPY: Dlhé jesenné večery si môžete spríjemniť s týmito novinkami
Zdielať na

KNIŽNÉ TIPY: Dlhé jesenné večery si môžete spríjemniť s týmito novinkami

BRATISLAVA / Leto je už sa nami a čoraz viac sa ochladzuje. Prichádza ideálne obdobie na pokojné čítanie kníh pod dekou s čajom v ruke. Nové knižné tipy vám aj tento týždeň prináša literárny publicista Milan Buno.

Dvojčatá z Osvienčimu 
Doktor Mengele robil pokusy na viac ako 3-tisíc dvojčiat, len dvesto z nich prežilo. Medzi nimi aj Eva Mozer Korová a jej sestra Miriam. V knihe Eva opisuje ich skutočný príbeh. Spomína na to ako sedela nahá keď ju Mengele meral či pichal injekcie. Spolu so sestrou napísali silnú výpoveď o všetkých pokusoch. 

Triaška
Mrazivý triler o partii snowboardistov, ktorých niekto vyláka na chatu v Alpách, kde sa začnú diať zvláštne veci. Sami bez telefónu a pomoci iných musia prežiť v mrazivých podmienkach. 

Geiger 
Severské krimi, ktoré sa stalo bestsellerom. Staršia žena zastreli svojho muža, tento čin spustí sled udalostí počas studenej vojny. 

3x Hercule Poirot 4
Už štvrtá výberovka príbehov slávneho detektíva. Kniha obsahuje pôvodné preklady s malou úpravou. 

Plyšová hračka 
Príbeh je o 15-ročnej dievčine, ktorá je na sociálnych sieťach a necháva si platiť za svoje fotografie. Pozlátko čoskoro pominie a ona sa presvedčí aj o odvrátenej strane internetu. 

Strašidelné príbehy skvelých kamošov
Dielo od autora Denník odvážneho bojka. V tejto knihe je rozprávačom ďalší z kamarátov. Príbehy sú plné komiksov, humoru a strašidiel. 

Japonská kuchyňa
Kniha, ktorá približuje varenie v Japonsku. Obsahuje rôzne zaujímavosti a 80 receptov klasických japonských jedál. 

Súvisiace články