Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Influencerku Zuzanu Plačkovú obvinili. Okrem drogovej činnosti aj z členstva v zločineckej skupine
Zdielať na

Influencerku Zuzanu Plačkovú obvinili. Okrem drogovej činnosti aj z členstva v zločineckej skupine

BRATISLAVA / Influencerku Zuzanu Plačkovú, ktorú v pondelok zadržala polícia obvinili. Informáciu televízii JOJ potvrdili viaceré zdroje. Plačkovú obvinili z drogovej trestnej činnosti a z členstva v zločineckej skupine. Hrozí jej vysoký trest.

Podľa informácií TV JOJ sú obidvaja, aj Zuzana Plačková aj jej muž, obvinení zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Tie isté skutky sú kladené aj všetkým ostatným zadržaným. V rámci pondelkového zatýkania, 27. septembra, zadržali dokopy 15 osôb. 

"Môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry odbor západ vzniesol dňa 28.septembra 2021 obvinenie 15 osobám pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Skupina mala vykonávať minimálne od roku 2012 na území Bratislavského a Trnavského kraja koordinovanú trestnú činnosť za účelom páchania zločinu drogového charakteru. V súčasnej dobe naďalej prebiehajú nevyhnutné procesné úkony, preto ďalšie informácie nemôže Úrad špeciálnej prokuratúry poskytnúť, aby nedošlo k ich zmareniu," informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR, Dalibor Skladan. 

Počas domových prehliadok policajti zaistili viac ako deväť kilogramov omamných a psychotropných látok – metamfetamín, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90 000 jednorazových dávok drogy. Zaistili tiež zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70 000 eur v hotovosti.

V prípade dokázania viny hrozí manželom Strauszovcom vysoké tresty. 

​Zuzanu Plačkovú v pondelok, 27.septembra, v skorých ranných hodinách zadržali policajti spolu s jej manželom Reném v rámci rozsiahlej policajnej akcie na západnom Slovensku. Počas akcie zadržali aj džudistu Tibora G., ktorý je údajne hlavou celej zločineckej skupiny. 

​Polícia prehľadala jej auto, byt v Ružinove aj rozostavaný dom v Miloslavove. Pri odchode z domu v Miloslavove Zuzana povedala len jednu vetu: "Ja sa vyjadrím na svojom Instagrame, majte pekný deň." 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy