Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zvolený prezident Joe Biden si zlomil nohu, ortézu bude mať niekoľko týždňov
Zdielať na

Zvolený prezident Joe Biden si zlomil nohu, ortézu bude mať niekoľko týždňov

WASHINGTON / Zvolený americký prezident Joe Biden sa zranil pri hre so psom. 78-ročný politik sa šmykol. Pri páde si vyvrtol členok a zlomil časť zánartia. Podľa ortopéda bude musieť niekoľko týždňov nosiť ortézu pre stabilizáciu chodidla.

Zvolený prezident Joe Biden si zlomil pravú nohu pri hraní s jedným zo svojich psov. Lekári tvrdia, že bude musieť nosiť ortézu niekoľko týždňov. Biden sa zranil v sobotu a v nedeľu popoludní navštívil ortopedického chirurga v Newarku v štáte Delaware. "Na prvotnom vyšetrení neboli zjavné zlomeniny,“ uviedol jeden zo zamestnancov. "Zdravotnícky personál nariadil podrobnejšie CT vyšetrenie," uviedol vo vyhlásení jeho lekár Kevin O'Connor. "Následné röntgenové vyšetrienie zistilo malé zlomeniny dvoch malých kostí uprostred pravej nohy," povedal O'Connor. 

"Očakáva sa, že pravdepodobne bude potrebovať vychádzkovú obuv niekoľko týždňov,“ uviedol O'Connor. Zlomeniny sú všeobecne problémom, pretože ľudia starnú, ale zdá sa, že Biden je na základe vyjadrenia lekára a plánovanej liečby relatívne mierne. Biden sa zranil pri hre s Majorom, jedným z Bidenových dvoch psov. Majora si adoptovali v roku 2018. Biden hovorí, že plánuje vziať svojho psa do Bieleho domu a nechať si mačku. Vo funkcii v januári bude najstarším prezidentom vo veku 78 rokov. Počas kampane často odmietal otázky týkajúce sa jeho veku.S Bidenovým menom sa však spájajú aj pozitívne správy. Svetu predstavil svoj tím pre komunikáciu bieleho domu tvorený samými ženami. Riaditeľku komunikácie sa stala Kate Bedingfieldová. Bidenovou hovorkyňou bude Jeniffer Sakiová, ktorá pracovala už s prezidentom Obamom. Budúci šéf Bieleho domu by mal ešte oznámiť mená členov svojho tímu pre ekonomiku.

Súvisiace články