Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ukážeme vám, čo sa deje po uzavretí odberových miest
Zdielať na

Ukážeme vám, čo sa deje po uzavretí odberových miest

PREŠOV / Vlado Jurek nám ukáže, čo sa na odberných miestach deje vo chvíli, keď otestujú posledného klienta. Najmä, ak sa na druhý deň ráno testuje opäť.

Do 22.hodiny zostáva už len chvíľa, dvere na odberovom mieste sú zamknuté. Zdravotníci a administratíva si išli oddýchnuť. A teraz začína služba pre tých, aby sa zajtra mohlo opäť testovať.

Najprv sa do roboty pustí školník do základnej dezinfekcie. Služba sa po 22. nekončí ani vojakom. Zoznamy testovaných osôb odovzdávajú na príslušné veliteľstvá. No to nie je zďaleka všetko.

Práve noc musia využiť na to aby hlavne doplnili zásobami jednotlivé odberné miesta. "Práca profesionálnych vojakov pokračuje aj po 22 hej hodine," vysvetlila hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kakaščíková. 

V odberovej miestnosti sa svietilo aj po zatvorení. A zdravotníkov vystriedali dobrovoľní hasiči. "V podstate sa bude dezinfikovať všetko, kde prídu potenciálne nakazení do styku s kľučkami," uviedol veliteľ DHZ Prešov Branislav Obal. 

Celú logistiku zásobovania riadi armáda cez sklady v regiónoch. Úlohou ozbrojených síl je aj postarať sa o biologický odpad, ktorý po testovaní ostal."Podľa dohody s konkrétnou samosprávou tiež priebežne odvážajú biologický odpad, a to na jednu zo základní, kde sa bude následne likvidovať," povedala Kakaščíková. 

"Na nás čaká vydezinfikovanie nejakých 66 odberných miest, dúfam, že to za nejaké tri hodiny zvládneme, aby sme boli opäť pripravení na ráno," dodal Obal. 

Súvisiace články