Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Knižné tipy. Prekvapivý Nesbo, či veršovaný román
Zdielať na

Knižné tipy. Prekvapivý Nesbo, či veršovaný román

BRATISLAVA / Máte chuť prečítať si niečo napínavé, romantické, či poučné? Predsa len, knihy sú v dnešnej dobe jedným z mála únikov z čudnej reality, ktorú žijeme. Tak poďte uniknúť spolu s nami a našim tradičným knižným hosťom Milanom Bunom.

Jo Nesbo - Kráľovstvo

"Táto kniha mnohých prekvapí, šokuje. Nie je zo série Harry Hole, ktorú poznáme,je to samostatný triler. Ide o dvoch bratov, jeden žije na farme, stará sa o benzínku, druhý príde z Ameriky a chce postaviť luxusný hotel. Začínajú vychádzať na povrch rôzne rodinné tajomstvá," opisuje literárny publicista Milan Buno a jedným dychom dodáva, že je to opäť výborný Jo Nesbo. 

Robin Cook - Genéza

"Zavraždili mladé dievča, tehotné a nevie sa, kto je otec. Jedna praktikantka na patológii sa rozhodne spolupracovať so stránkou, ktorá na základe DNA hľadá rodinných príslušníkov alebo predkov. Tá praktikantka sa chce dopátrať cez ten plod k otcovi a možno sa zistí, kto bol vrah," uvádza do deja Buno. 

Jojo Moyesová - Darca hviezd

"Príbeh z 30.tych rokov 20.storočia do Kentucky USA, kde skupina žien začne rozvíjať projekt tzv. konských knižníc. To znamená, že nasadnú na kone, zoberú knihy a rozvážajú ich po okolí. Je to úžasný príbeh o priateľstve, o čítaní, o knihách, o tom, aby sme sa vracali k čítaniu," odporúča literárny publicista. 

Jason Reynolds - Dlhá cesta nadol

"Je to román vo veršoch. Ide o voľný moderný verš. Je to príbeh o dvoch bratoch , kde jedného zastrelia, druhý sa rozhodne pomstiť. Nastúpi do výťahu s pištoľou za opaskom nohavíc, ide dole výťahom a celý príbeh sa odohráva len v tom výťahu, kde na jednotlivých poschodiach pristupujú ľudia, ktorí s tým zavraždeným bratom prišli do kontaktu. Veľmi zaujímavý román v preklade Mirky Ábelovej," dodáva Buno.  

Mikuláš Sliacky - Pekelný raj

"Kniha o cestovateľských zážitkoch po Afrike. Je tam 11 krajín, krátke príbehy ku každej krajine, úžasné fotografie a ku každej krajine je aj infoblok, takže sa niečo aj dozviete. Ak si chcete zacestovať, aspoň takto, nech sa páči."

Adriana Boysová - Mimóza

"Je to poviedková kniha. Je ich tam takmer 20. Sú veľmi poetické, pragmatické, o vzťahoch medzi manželmi, o dospievajúcich deťoch. Je to typická kniha, ktorú si položíte na nočný stolík a večer pred spaním si ju prelistujete."

Hedvig Montgomeryová - Ako prežiť škôlku 

"Autorka radí, ako prežiť obdobie navštevovania materskej školy - spánok, jedlo, súrodenci. Sú tam naozaj užitočné, praktické tipy." 

100 vecí, ktoré môžeš urobiť pre našu planétu

"Je tam sto tipov, ktoré môžeš každý deň robiť preto, aby si zachránil našu zem, životné prostredie. Sú tam aj praktické návody, ako si urobiť napríklad zo starého trička nové." 

Súvisiace články