Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sexuálny exhibicionista ide za mreže. Obete hľadal na frekventovaných miestach, ženy prenasledoval
Zdielať na

Sexuálny exhibicionista ide za mreže. Obete hľadal na frekventovaných miestach, ženy prenasledoval

HUMENNÉ / Sexuálny exhibicionista ide na tri roky za mreže. Právoplatne o tom rozhodol Okresný súd v Humennom. 32-ročný muž si svoje obete hľadal na frekventovaných miestach a hoci sa ženy pred ním snažili ujsť, prenasledoval ich. Do problémov sa dostal aj po tom, ako sa rozhodol, že bude bývať v stredoškolskom internáte.

Tridsaťdvaročný muž s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Za mreže vyšetrovacej väzby sa dostal v apríli po tom, ako sa na mieste prístupnom verejnosti dopustil sexuálneho exhibicionizmu.

A dokonca opakovane. Najprv neďaleko futbalového štadióna, neskôr si ďalšie dve ženy vyhliadol v blízkosti malej železničnej stanice.

"Pani mu cigaretu dala pričom si všimla, že muž má stiahnuté tepláky po kolená, v ruke drží svoj pohlavný úd," povedala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov

Súdili ho aj za to, že sa opakovane snažil ubytovať v stredoškolskom internáte v pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja.

Hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová povedala: "Za to bol obvinenému uložený úhrný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov nepodmienečne a ochranné sexuologické liečenie ústavou formou."

Toto rozhodnutie súdu je právoplatné. Poškodenú prešovskú župu súd s nárokom na náhradu škody odkázal na civilný proces.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy