Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Knižné tipy Milana Buna na mesiac január: Na svoje si prídu dospelí i deti
Zdielať na

Knižné tipy Milana Buna na mesiac január: Na svoje si prídu dospelí i deti

BRATISLAVA / Knižný publicista Milan Buno opäť zavítal do štúdia TV JOJ a priniesol so sebou aj niekoľko knižných noviniek. Pozrite sa, aké knižné tipy odporúča na mesiac január, a začítajte sa spolu s nami. Na svoje si tentokrát prídu aj deti.

Vnútorný hlas

Od autora úspešného psychotrileru Nočný vták vyšla novinka Vnútorný hlas – perfektný thriler. 

Vo voľnom pokračovaní úspešného psychotrileru Nočný vták sa odsúdenému sériovému vrahovi podarí dosiahnuť, aby ho prepustili na slobodu. Pre mesto sa stane nočnou morou a pre detektíva Frosta životnou výzvou. Aj o tom je kniha autora Briana Freemana. 

Štyri roky po tom, ako sériového vraha Rudyho Cuttera odsúdili za vraždy siedmich žien na doživotie, inšpektor Frost Easton z oddelenia vrážd sanfranciskej polície odhalí podvod. Jeho kolegyňa a blízka priateľka sfalšovala dôkazy, aby nebezpečného Cuttera dostala do väzenia. Frost je nútený zverejniť pravdu a vrah, ktorý okrem iných žien brutálne zabil aj jeho sestru, sa dostane na slobodu. Inšpektor je odhodlaný dostať Cuttera späť za mreže, tentoraz však čestne a podľa pravidiel. Spojenca nachádza v spisovateľke Eden Shayovej, ktorá píše o Cutterovi knihu a vie o ňom viac než ktokoľvek iný. 

Noc, keď som spadla

Ďalší vynikajúci thriler, veľmi emotívny, o utajovaných vzťahoch, zničujúcej sile klamstiev a nekonečnej materinskej láske kladie znepokojivé otázky: Poznáte dobre svoje deti? A poznajú ony vás?

Abi Knightovú nadránom vytrhne zo spánku telefonát, akého sa desí každý rodič: oznámia jej, že jej sedemnásťročná dcéra spadla z mosta. V nemocnici sa šokovaná Abi dozvie, že Olivia pri páde utrpela nezvratné poškodenie mozgu a z kómy sa už nepreberie. Akoby to nestačilo, lekári zistili, že je tehotná, a preto ju nemôžu odpojiť od prístrojov, ktoré jej telo udržiavajú pri živote. A potom si Abi všimne hrozivé podliatiny na dcériných zápästiach...Ponorte sa aj vy do dychberúcej knihy autorky Christiny McDonald. 

Trvalý záznam

Autobiografia muža, ktorý odtajnil americký systém masového odpočúvania a sledovania verejnosti. Edward Snowden. Muž, ktorý odtajnil americký systém masového odpočúvania a sledovania verejnosti. Systém, ktorý sám pomáhal vybudovať.

Ako dvadsaťdeväťročný  v roku 2013 šokoval svet, keď sa ako príslušník CIA a NSA rozišiel so svetom amerických tajných služieb a zverejnil informácie o budovaní systému schopného zaznamenať každý telefonát, textovú správu či e-mail. Výsledkom by bol zlom v dejinách špionáže – prechod od monitorovania jednotlivca k celým národom. Americká vláda by tak získala možnosť nazrieť do súkromia každého človeka, ktorý sa dotkne počítača či smartfónu, natrvalo uchovať získané údaje a použiť ich. Snowden po rokoch v ruskom exile prvý raz odhaľuje, kedy a za akých okolností v ňom dozrela morálna povinnosť porušiť zákon a prehovoriť.

Vojvoda bez mena

Historická romanca bestsellerovej autorky Scarlett Scottovej, ktorá píše nádherné romance z viktoriánského a regentského obdobia.

Are, vojvodkyni z Burghly, muži v službách írskych vzbúrencov na politickú objednávku zabili manžela a hrozia smrťou aj jej. Koruna jej pridelí osobného strážcu. Je ním Clayton Ludlow, nemanželský syn vojvodu a prvý muž, ktorého vo svojom živote milovala. Osem rokov po tom, čo ju pripravil o nevinnosť a vzápätí bezcitne opustil, sa vrátil do Arinho salóna aj života. Teraz je však staršia, múdrejšia a silnejšia. Rozhodne sa, že mu odolá a prinúti ho zaplatiť za minulosť.

After 5- Pred nami

Nevinná kráska a potetovaný búrlivák. Záverečný diel bestsellerovej XYA série. Nevinná kráska a potetovaný búrlivák. Tessa a Hardin. Ich vzťah bol viac ako turbulentný. Spočiatku šlo o hru, no postupne sa Tessa stala celým Hardinovým svetom a oboch ich prevalcovala skutočná, nespútaná láska. Pripomínala smršť, ktorá so sebou strhávala všetkých naokolo. Hardin balansoval na hrane krutosti, Tessa trpela. Lenže správanie človeka pochopíme až vtedy, keď zistíme, čo mu predchádzalo. Zrazu sa všetko javí inak. A Hardin je toho dôkazom. Naozaj sa ich vzťah nemohol zaobísť bez sĺz?

Posledný diel série After odkrýva, čo sa udialo predtým, ako Hardin stretol Tessu, ale aj čo sa odohralo potom. 

Fanfikcia Anny Toddovej dosiahla miliardu prečítaní na internete a očarila čitateľov po celom svete! Stala sa svetovou senzáciou. Prvý diel sa už právom dočkal filmového spracovania a usilovne sa pracuje na druhom.

Tajný život Salvadora Dalího

Salvador Dalí bol neuveriteľne všestranný umelec – maliar, sochár, grafik, ilustrátor, fotograf, filmár a spisovateľ. A toto je jeho šialená autobiografia.

Salvador Dalí (1904 – 1989) bol vskutku všestranný umelec – maliar, sochár, grafik, ilustrátor, fotograf, filmár a spisovateľ – a zároveň najznámejší predstaviteľ surrealizmu. Vďaka svojmu experimentovaniu a excentrickosti v tvorbe i v živote sa stal jedným z najslávnejších umelcov 20. storočia. Na Dalího tvorbu mala značný vplyv jeho životná láka Gala.

Slovensko - Čo ti v škole nepovedia

Skvelá knižka pre deti, zaujímavým a zábavným spôsobom približuje minulosť aj súčasnosť Slovenska.

Kniha Slovensko Čo ti v škole nepovedia je doplnková vzdelávacia publikácia k učivu 1. stupňa ZŠ v predmete vlastiveda. Zaujímavým a zábavným spôsobom približuje minulosť aj súčasnosť Slovenska, jeho geografiu aj prírodné krásy, ako aj významné osobnosti.
Je určená pre každého rodiča, ktorý chce, aby jeho dieťa poznalo Slovensko, a pre každé dieťa, ktoré je zvedavé a zaujíma ho svet okolo neho. Je vhodná pre deti už od 8 rokov. 

2 nové série:

Elin čarovný náramok

Prvá kniha úžasnej série z pera držiteľky olympijskej zlatej medaily Jessicy Ennisovej - Hillovej.

Čo by sa stalo, keby ste mali čarovný náramok a vďaka nemu zázračnú schopnosť rozprávať sa so zvieratami? Vhupnite spolu s El do sveta dobrodružstiev. 

Holubia agentúra pre chlapcov

POZNÁTE HOLUBIU AGENTÚRU?
Je to jednotka neúnavných bojovníkov proti zločinu. V hlavnej úlohe VRKO, operený MAJSTER PRESTROJENÍ!
Rozlúsknu každú ZÁHADU!
Prečo z parku zmizli všetky omrvinky?
Kto nastražil pasce na netopiere?
Ako si Holubia agentúra poradí s fantómami Festivalu chutí a vôní?

Zdá sa vám, že holuby sa občas správajú zvláštne?
To preto, lebo sledujú rôzne záškodnícke živly.

Začítajte sa s vašimi ratolesťami do veselých príbehov plných dobrodružstiev. 

Súvisiace články