Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obrovský úspech pre Slovensko! Kynológ Patrik so svojim psom v USA vybojovali medailu
Zdielať na

Obrovský úspech pre Slovensko! Kynológ Patrik so svojim psom v USA vybojovali medailu

ROSINA / Obrovský úspech pre Slovensko! Patrik Szőcs, ktorý býva so svojím psíkom Durtym v dedine Rosina, vybojovali medailovú pozíciu na majstrovstvách sveta v kynologickom športe DogFrisbee. Z Ameriky si doniesli cenu za tretie miesto v kráľovskej disciplíne Freestyle.

"Durtyho sme pripravovali od úplného šteňaťa, už som si ho domov vzal s tým, že ho čaká frisbee kariéra," vraví majiteľ medailového psa Patrik Szőcs.  

"On je úžasný najmä svojou povahou, tým, že sa veľmi teší na tréning, stále si vyžaduje, chce si stále hádzať, stále sa chce hrať," hovorí Patrikova priateľka Ľubica Barassóová. 

Sedemročný austrálsky ovčiak na svojom cvičisku na záhrade pri dome rád vyštartuje za každým lietajúcim tanierom, aby ho chytil. No súčasťou tréningu sú najmä rozličné akrobatické kúsky. A to, že Durty preskočí cez chrbát svojho pána nie je jediné, čo dokáže.

A užil si aj spoločné predstavenie na majstrovstvách sveta v Spojených štátoch amerických. "Dostali sme sa na pódium, na tretie miesto, získali sme titul druhého vicemajstra sveta, čo sa zatiaľ v Európe nikomu nepodarilo," vraví Patrik. Vďaka Durtyho šikovnosti má Patrik už rozsiahlu zbierku pohárov zo súťaží z rôznych kútov sveta. Ale pre tohto psíka je najdôležitejšie to, že sa môže so svojim pánom riadne vyšaňtiť.

Súvisiace články