Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Knižné tipy ani na jeseň nesklamali. Po čom sa oplatí siahnuť?
Zdielať na

Knižné tipy ani na jeseň nesklamali. Po čom sa oplatí siahnuť?

BRATISLAVA / Titulom Mesiac knihy sa v našich končinách môže pýšiť marec. Ale nie je najmenší dôvod, prečo by to nemohol byť aj november. Dobré knihy sa totiž rodia v každom ročnom období. Svoje horúce knižné favority predstavil v Novinách o 12:00 Milan Buno.

Medzi knižné novinky, ktoré sa oplatí prečítať, určite patria aj diela slovenských autorov. Odporúča ich aj literárny publicista Milan Buno. 
Vlk
Frankie Kozmon a ďalšia z jeho zvieracej série, tentoraz Vlk, predstavuje mimoriadne dobrú mafiánsku detektívku. 
Čo má ona a ja nie
Nielen sny, ale aj nočné mory sa môžu stať skutočnosťou. O tom je najnovší vzťahový román Adriany Macháčovej. Čo má ona a ja nie? Príbeh o láske, priateľstve, sklamaní, súcite.

Pripútajte sa, prosím
Vynikajúca a praktická príručka o vzťahoch od psychoterapeutky Júlie Halamovej. Ako mať lepšie vzťahy, ako sa efektívne hádať, ako si pestovať priateľstvá.
Volám sa Gréta
Zmena klímy, dôsledky, riziká, Greta Thunberg a čo môžeme robiť. Kniha je určená najmä pre mladých čitateľov, ktorí dnes môžu meniť budúcnosť.

Pianistka
Lahôdka z Odeonu. Knihu napísala rakúska spisovateľka Elfriede Jelinek, ktorá získala Nobelovu cena za literatúru v roku 2004. Ide o nové vydanie, ktoré sa oplatí mať doma v knižnici. Je to silný príbeh ženy, ktorý bol aj sfilmovaný. 

Dejiny značiek
Príbehy úspešných značiek, ktoré nás sprevádzajú a ovplyvňujú naše životy. Ich vzostupy a pády, spolupráca, podvody, korupcia. Nájdete tam značky z rôznych oblasti ako napríklad autá, móda, vedci, vynálezcovia, hudobný priemysel.

Strom života našej rodiny
Originálna kniha na zaznamenanie rodokmeňa a rodinnej histórie. Je výborne a graficky pútavo spracovaná.

Krutoprísna Iza a jej partia
Nová detská zábavná séria o Ize a jej kamošoch, ktorí v prvej časti čelia mimozemšťanom. Dobrodružné, vtipné a čítavé.
Ak si predsa len neviete rady s tým, čo čítať, najnovšie vám poradí knižný "Checkbot", ktorý vám vyberie knihu podľa vášho gusta. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články