Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
TV JOJ vám prinesie na obrazovky seriál Slovania, ktorý vás prenesie do 7. storočia. Toto sú exkluzívne zábery, aké nikde neuvidíte
Zdielať na

TV JOJ vám prinesie na obrazovky seriál Slovania, ktorý vás prenesie do 7. storočia. Toto sú exkluzívne zábery, aké nikde neuvidíte

UKRAJINA / V ukrajinských lesoch sa o romantiku starajú pyrotechnici a na tie najkrutejšie bitky dozerá kaskadér. Jojkársky seriál Slovania sa nakrúca na Ukrajine už pol roka a dostáva sa do finále. Pozrite si exkluzívne zábery, aké v seriáli neuvidíte.

Tie najťažšie scény zo seriálu sa nakrúcajú v lese neďaleko Kyjeva. Všetky pod dohľadom kaskadéra. "Štandardne pri týchto scénach je, že keď sa to točí tak sa to robí všetko veľakrát za sebou," prezradil herec Tomáš Maštalír. 

Finálna bitka medzi Slovanmi a Avarmi je vlastne choreografia. Herci si musia každý jeden pohyb nacvičiť najprv v pomalom tempe. "Pri hercoch sú samozrejme kaskadéri aby to bolo bezpečné," poznamenal Matúš Lajčák, kaskadér Slovak action company. "No je to zodpovednosť, musíme chalanov naučiť, aby to vyzeralo nebezpečne ale pri tom to musí byť bezpečné. Lebo keď sa niečo stane hercovi, tak sme dotočili," pokračoval Matúš. 

Seriál o Slovanoch prenesie divákov do 7. storočia, do obdobia krutých nájazdov Avarov a vyčíňania krvilačných slovanských božstiev. O autentickú atmosféru sa stará pyrotechnik. Po lese je rozmiestnených asi 50 metrov špeciálnych hadíc s dymom. Nakrúcanie neďaleko ukrajinskej metropoly má aj svoje nevýhody- napríklad lietadlá, pre ktoré musia točenie kvôli zvuku prerušiť. "Je to tak, trošku nás to zdržuje ale bohužiaľ, je to historický seriál, takže nemôžeme to priznať- nevidíme lietadlá, musíme čakať, ale zdržuje nás to," porozprával asistent réžie Roman Janečka. Jednu z hlavných úloh v seriáli hrá skvelý slovenský herec Juraj Loj. 

Jojkársky seriál Slovania bude mať 12 častí, každá 40-minútová epizóda má rozpočet 300-tisíc eur.

Pozrite si rozhovor o seriály Za Sklom. Koľko pravdy je v seriály? 

Súvisiace články