Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jeseň pomaly začína. Zásobte sa čajom a knihami, prinášame inšpiráciu
Zdielať na

Jeseň pomaly začína. Zásobte sa čajom a knihami, prinášame inšpiráciu

BRATISLAVA / Oficiálne síce ešte stále máme leto, ale vonku to už vyzerá, že jeseň má dosť naponáhlo. V takomto čase celkom dobre padne zostať pekne doma - v suchu, v v teple a s dobrou knihou. Nechajte sa inšpirovať. Milan Buno- literárny publicista

V ponuré jesenné dni plné dažďa môže potešiť dobrý triler. Majster právnických trilerov John Grisham napísal Odplatu, príbeh z roku 1946 o vojnovom hrdinovi, ktorý zavraždil váženého kazateľa. V knihe sledujeme súdny proces, no priebežne sa rozprávač vracia aj do minulosti.

Zaujať môže aj ďalšia chuťovka z krimi série s vyšetrovateľkou Helen Graceovou. Ľúbi ma, neľúbi ma je o divokej jazde, na aké sme u Arlidgea zvyknutí, už siedma kniha.

Vtipný, milý a romantický príbeh o Tiffy a Leonovi, ktorí sa delia o byt, dokonca aj o posteľ. Pritom sa nikdy nestretli a sú len spolubývajúci. Beth O´Learyová v knihe Spolubývajúca k vám domov prinesie vtip i oddych.

Na zázraky máme nos tvorí 32 krátkych príbehov o zážitkoch a skúsenostiach červených nosov - zdravotných klaunov. Dojímavé a nabité emóciami. Výťažok z knihy pôjde na podporu tým, ktorí to potrebujú.

Príbeh o jednom desaťročí života Francoise Gilotovej, ktoré prežila s Picassom a spoznala nielen jeho dielo, ale aj odvrátenú tvár jeho povahy. Žila som s Picassom vám ponúkne iný pohľad na majstra umenia.  

Neznmy Kimi Raikkonen je prvá a posledná autorizovaná kniha o majstrovi sveta formuly 1. Takmer 300 strán o chlapcovi zo skromných pomerov, ktorý však dokázal preraziť až na vrchol jazdca formuly 1.

Na sociálnych sieťach sa z Darkside of Žika stal fenomén. Len na facebooku má vyše 120 000 fanúšikov, ktorých denne zásobuje uletenými, šialenými, ale výstižnými a trefnými hláškami. Teraz vyšiel Martine Žikavskej alias Žike temný diár so super hláškami a vtipnými poznámkami. 

Máme niečo aj pre deti. Miško má tri roky a prvýkrát ide do škôlky. Do batôžka pribalí aj svojho najvernejšieho kamaráta – macka Brumka – a spolu sa vydajú do neznáma v knihe Miško a Brumko idú do škôlky.

Pozrite si ďalšie knižné tipy. 

Súvisiace články