Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Demänovskej Doline havarovala dodávka, zastavili ju až skaly v potoku
Zdielať na

V Demänovskej Doline havarovala dodávka, zastavili ju až skaly v potoku

DEMÄNOVSKÁ DOLINA / Predseda vlády Peter Pellegrini, prezidentka Zuzana Čaputová, zástupcovia židovskej komunity a ďalší hostia sa dnes stretli v Bratislave, aby si uctili pamiatku obetí holokaustu. Dnes je totiž pamätný deň obetí holokaustu a rasového násilia. 9. september 1941 bol dňom, ktorý odštartoval tragédiu pre viac než 70 tisíc židovských občanov vtedajšieho Slovenského štátu.

K dopravnej nehode došlo približne o pol ôsmej ráno. V dodávke sa viezla partia robotníkov, smerovali do Jasnej. Po prejazde miernou pravotočivou zákrutou, stratil vodič nad vozidlom kontrolu a zišiel mimo cesty. Tu dodávka narazila do pňa a prevrátená na streche skončila medzi skalami v potoku.

Do príjazdu hasičov a záchranárov sa štyria muži dostali z vozidla. "Vodič dodávky utrpel zlomeniny v oblasti chrbta, rebier a hornej končatiny. Spolujazdec mal iba ľahšie poranenia. Po ošetrení boli prevezení do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," približuje hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarína Načiniaková. 

K nehode došlo v úseku, kde je najvyššou povolenou rýchlosťou 40-tka. Domáci vedia, že keď poprší, neoplatí sa tadiaľto ponáhľať, povrch cesty je totiž extrémne šmykľavý. "29-ročného vodiča policajti na mieste podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom," vysvetľuje Nikola Kováčová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Prevrátenú dodávku prišli krátko pred poludním vyťahovať hasiči zo Žilinskej záchrannej brigády. Cestu do Jasnej počas prác na približne pol hodinu úplne uzavreli. Pri nehode k úniku prevádzkových kvapalín do potoka nedošlo.

Na horskom priechode Donovaly sa čelne zrazili dve autá. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy