Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Schlaďte sa mrazivým thrillerom či vánkom romantiky. Prezrite si knižné tipy
Zdielať na

Schlaďte sa mrazivým thrillerom či vánkom romantiky. Prezrite si knižné tipy

BRATISLAVA / Horúce dni môžete stráviť v príjemnom chládku pod korunou stromov, ale aj niekde pri vode v plavkách. Tak či onak, nemali by ste si zabudnúť knihu. Prinášame vám knižné tipy na horúci jún a medzi nimi aj také, ktoré vás možno aj trochu schladia.

Mrazivé príbehy, ktoré vás schladia

Nôž 

Jo Nesbø a jeho nová detektívka Nôž je pre vás to pravé, ak sa chcete schladiť. Podľa prekladateľa Jozefa Zelizňáka je Jo vo vrcholnej forme. Spisovateľ si pre čitateľov pripravil aj nečakané prekvapenie. 

Chlapec pri dverách

Ako ďaleko by ste boli ochotní zájsť, aby ste neprišli o všetko? Túto otázku kladie napínavý psychologický thriller zasadený do tajomného škandinávskeho prostredia.

Bábkové divadlo

Na severozápade Anglicka vyčíňa sériový vrah. Svoje obete upaľuje v prehistorických kamenných kruhoch a nezanecháva po sebe žiadne stopy. Médiá mu hovoria Spaľovač. V knihe ale nechýbajú aj bizarné a mierne úsmevné príhody dvoch vyšetrovateľov.

Vory

Mark Galeotti napísal Vory v zákone, ako sa často hovorí ruskej mafii, vznikli najmä vo väzniciach a gulagoch, kde si vyvinuli jedinečnú kultúru. Jej príslušníci sa značkovali premyslenými tetovaniami a dodržiavali takzvaný „zlodejský zákon" – prísny systém, ktorý zakazoval všetky platené zamestnania a akúkoľvek spoluprácu so silovými zložkami štátu.

Šaty robia človeka 

Fascinujúci skutočný príbeh o mužovi, ktorý prežil koncentračné tábory a potom sa vlastnou húževnatosťou vypracoval na vyhľadávaného pánskeho krajčíra. Nádherný, dojímavý a hlboký ľudský príbeh.

Odľahčený román i príjemný vánok romantiky

Zakázaná

Začalo sa to nevinným návrhom. Bohatý a atraktívny Miller Hart požiadal čašníčku Livy o jednu spoločnú noc. Bolo to v obyčajnej kaviarni. On, atraktívny s prenikavými očami. Ona mu nedokázala odolať. Dohoda znela jasne - žiadne city či záväzky, len pár hodín čistej rozkoše.

Počkajte si na happy end

Čarovný a vtipný román o prešľapoch, pádoch, vzostupoch a o tom, či sa naozaj všetko musí končiť ako v rozprávke. Hlavná hrdinka knihy má blog, v ktorom prepisuje nešťastné konce kníh na tie šťastné.

Katka a Azuro 2

Situácia na Bažantej farme je vypätá. Katka a jej sesternica Klára súrne potrebujú nápad, ako dostať vzniknutý zmätok pod kontrolu.

Vybrať si môžete aj z inej ponuky. 

Súvisiace články