Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Kuriózna záchrana vtáka. Zásah hasičov ale prekazil dravec
Zdielať na

VIDEO: Kuriózna záchrana vtáka. Zásah hasičov ale prekazil dravec

PREŠOV / Štábu TV JOJ sa podarilo v Prešove nakrútiť zaujímavé zábery. Stalo sa to pri zásahu hasičov, ktorí zachraňovali operenca uviaznutého v plastovej mriežke na stene paneláku. Drobnému vtáčaťu prišla na pomoc ťažká hasičská technika. Tá ale napokon nebola potrebná. Operenca zaseknutého v mriežke pomohol vyslobodiť ďalší vták. Pozrite si video, ako sa to celé stalo.

Drobný operenec bol zaseknutý vo vetracej mriežke na stene paneláku. Trepotal krídlami, no nemohol odletieť. Bol na najvyššom poschodí. Dostať sa k nemu mohli iba s výsuvnou plošinou.

Hasič bol s plošinou už takmer pri zakliesnenom operencovi. V tom sa ale udialo niečo, čo nik nečakal. Sledujte pozorne. Priletel k nemu dravec, ktorý ho schmatol pazúrmi, a tak ho vlastne vyslobodil. 

Kto by za tým hľadal súcitné gesto zo strany dravca, že chcel zakliesnenému vtákovi pomôcť, bol by na omyle. Aj keď mu dravec vlastne pomohol vyslobodiť sa, jeho prvotný zámer bol podľa odborníka jednoznačne taký, že si na ňom chcel pochutnať. "Sokol myšiar chcel uloviť dážďovníka, ktorého vyhodnotil ako dostupnú korisť," poznamenal ornitológ Martin Sárossy.  

Dážďovník mal podľa ornitológa dvakrát po sebe šťastie v nešťastí. Prvýkrát keď sa vyslobodil z vetračky a druhýkrát, keď unikol pazúrom predátora. "S niečím podobným som sa nestretol, aby dravec v snahe uloviť korisť jej zachránil život," podotkol Sárossy.

Obdobie jari znamená sťahovanie vtákov. To ale znamená aj problémy. Viac sa dozviete v reportáži TU:

Súvisiace články