Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Po ničivých zosuvoch pôdy našli záchranári v troskách domu psa. Na záchranu čakal niekoľko dní
Zdielať na

Po ničivých zosuvoch pôdy našli záchranári v troskách domu psa. Na záchranu čakal niekoľko dní

BOLÍVIA / Po ničivých zosuvoch pôdy v Bolívii priniesol obyvateľom nádej na lepšie dni pes, o ktorom si mysleli, že ho už nikdy neuvidia. Sučku našli takmer celú zasypanú v zemi, živú a bez vážnych zranení.

Pes čakal na záchranu niekoľko dní. S vystrašeným pohľadom ho našli záchranári, ktorí prišli do oblasti po ničivých zosuvoch pôdy v Bolívii. Sučka prežila zahrabaná v zemi pod sutinami zrúteného domu.

"Zachrániť život je veľmi dôležité a nezáleží na tom či to bol človek, alebo zviera. Tento psík bol takmer celý pochovaný pod zemou, čím si pomliaždil hrudný kôš. To však vieme napraviť a pes by sa mal kompletne zotaviť," hovorí veterinár Sergio Anivar.

Po tom, čo v oblasti prestali hroziť ďalšie zosuvy a dažde, prišli na miesto špeciálne tímy v snahe zachrániť domácim ich majetok. Tým totiž pri okamžitej evakuácii nezostal čas baliť si svoje cennosti. Majitelia tejto sučky už ani nedúfali, že štvornohého člena svojej rodiny ešte niekedy uvidia.

"Boli sme veľmi smutní, že sme stratili nášho psíka, mali sme ho odkedy boli deti malé. Je úžasné, že ju našli živú. Materiálne veci nám chýbať nebudú, ale jej strata by nás veľmi bolela," tvrdí majiteľka psa Estela. Sučka pobudne ešte pár dní u veterinára a potom sa vráti k svojej rodine. Okrem nej zachránili zo zasiahnutej oblasti aj mačku, ktorej rodinu ešte hľadajú.

Zachraňovať museli psíkov aj neďaleko Piešťan. Spadli totižto do hlbokého lomu. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články