Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Mladý Poliak, ktorého zastavili až prestrelené pneumatiky počas policajnej naháňačky, dnes putoval do väzby
Zdielať na

Mladý Poliak, ktorého zastavili až prestrelené pneumatiky počas policajnej naháňačky, dnes putoval do väzby

HUBOVÁ / Zdá sa, že Orava sa pre niektorých Poliakov stala pretekárskou dráhou. Pred pár mesiacmi vyhasol život nevinného Oravca pri Dolnom Kubíne pre preteky poľských adrenalínových jazdcov na drahých autách. Pred tromi dňami zasa 20-ročný Poliak s marihuanou v aute prešiel arogantným štýlom asi 30 kilometrov, kým ho policajti nechytili v Hubovej. Dnes mladík putoval do väzby.

K policajnej naháňačke, pri ktorej padli aj výstrely, došlo vo štvrtok v podvečerných hodinách v Ružomberskom okrese. Vodič Mazdy s poľským evidenčným číslom zastavil až potom, ako mu policajti prestrelili gumy. Polícia ho naháňala z Dolného Kubína, zastavili ho až neďaleko obce Hubová. 

Mladého vodiča vzali do väzby

Súd v Dolnom Kubíne rozhodne, čo bude dalej s 20 ročným Poliakom. "Obvinený bol vzatý do väzby, nakoľko existuje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu. A taktiež existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie o vzatí do väzby nie je právoplatné, nakoľko obvinený proti nemu podal sťažnosť," informuje Jozef Michňa z Krajského súdu v Žiline. 

Všetko sa to začalo neďaleko Oravského Podzámku. Vodič Mazdy tu narazil do nákladného aj osobného auta, následne bez zastavenia pokračoval v rýchlej jazde. Robil všetko možné, aby policajnú hliadku striasol, nebezpečne predbiehal či dokonca jazdil v protismere. Nechýbalo veľa a takmer narazil do policajného auta, ktoré mu takto v Ružomberku skrížilo cestu. Pri nehode ani následnej naháňačke k zraneniu osôb nedošlo.

Podľa informácií z policajnej facebookovej stránky bol 20-ročný vodič účastníkom nehody na Orave a z miesta ušiel. Policajné hliadky ho začali prenasledovať, no na výzvy na zastavenie nereagoval. Po asi 25-kilometrovej agresívnej jazde policajtom došla trpezlivosť a na mladíkovom aute prestrelili gumy. To spôsobilo, že auto odhodilo do zábradlia na okraj vozovky. Následne vodiča podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. 

"Svojou arogantnou a nebezpečnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Nakoľko vodič nereagoval ani na opakované výzvy na zastavenie, použili policajti na zastavenie vozidla aj donucovacie prostriedky," informuje hovorca Krajského riaditeľstva PZ Žilina Radko Moravčík. 

Pri prehliadke auta našli drogy

Miesto činu si prevzala dolnokubínska kriminálka. Pri prehliadke auta našli marihuanu v množstve, ktoré zodpovedá minimálne dvom jednorázovým dávkam drogy. Mladý Poliak už čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti. "Súbežne s tým ho Vyšetrovateľ obvinil aj z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. Na obvineného muža vyšetrovateľ Policajného zboru spracuje podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," odpovedá Moravčík. 

Polícia využíva pri práci už aj drony. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy