Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Požiar zachvátil firmu na distribúciu tabaku v Rimavskej Sobote
Zdielať na

Požiar zachvátil firmu na distribúciu tabaku v Rimavskej Sobote

RIMAVSKÁ SOBOTA / Desiatky hasičov majú za sebou náročný zásah. V Rimavskej Sobote horela firma zameraná na distribúciu tabaku. Z areálu bolo vidieť najskôr dym, oheň sa horľavým materiálom rýchlo rozšíril do priestorov skladu, aj administratívnej budovy.

Hasiči dostali oznam o požiari v stredu, krátko po 16:00 hodine. Už po príchode prvého tímu profesionálov bolo jasné, že budú potrebovať posily. Rimavskosobotským hasičom na pomoc postupne prichádzali ďalšie a ďalšie posádky. "Na mieste zasahuje 38 profesionálnych a 8 dobrovoľných hasičov a je nasadených 16 kusov techniky," informoval hovorca hasičov Erik Piater. 

​Požiar vypukol v areáli firmy, ktorá sa venuje distribúcii tabaku. Zasiahol najskôr skladové priestory, rozšíril sa potom aj na administratívnu budovu. Rozšíril sa aj na vedľa stojaci rodinný dom. 

Majiteľ firmy pre TV JOJ povedal, že netuší prečo začalo horieť, ale v čase vypuknutia požiaru mal byť v areáli jeden zo zamestnancov. "Vieme len, že požiar vznikol na dvore a fúkal dosť silný vietor, oheň sa rozšíril," uviedol s tým, že zhorel aj naložený kamión. 

Hasiči pracovali v silne zadymenom prostredí. Museli použiť aj dýchacie prístroje. Požiar likvidovali aj z výšky. Na mieste preto bola ambulancia, ktorá kontrolovala zdravotný stav hasičov. Pri tomto rozsiahlom požiari zasahovali hasiči približne 21 hodín. Z miesta odišli až vo štvrtok popoludní. 

"Škody sa vyšplhajú na státisíce eur," povedal veliteľ zásahu, ale presná výška zatiaľ nie je známa. Príčiny požiaru vzhľadom na výšku škody bude vyšetrovať expertízna skupina ministerstva vnútra.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy