Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Tanečná bitka v Ranných novinách
Zdielať na

VIDEO: Tanečná bitka v Ranných novinách

BRATISLAVA / Moderátorka TV JOJ Erika Barkolová vyspovedala v Ranných novinách dvoch tanečníkov z Riverdance School, ktorí ukázali aj to, čo je to tanečná bitka. Sofia Ravasová a Miroslav Janík organizujú tanečný "battle" prvýkrát v Bratislave.

Na otázku, či chce ráno tanečník tancovať alebo rozprávať, odpovedali jednoznačne: "chce spať". Tanečný "battle", teda bitka podľa nich neprebieha ako tá reálna. "Nie je to kontaktné, jedine nechcene. Je to o tom tanci," povedal tanečník. "Ide o porovnávanie tanečných schopností a zdatností. Táto "bitka" prebieha v dvoch kolách, v prvom majú priestor všetci a do druhého kola postúpia vybraní tanečníci. Každý má jednu minútu na to, aby ukázal, čo v ňom je," dodáva.

Najskôr tancuje jedna strana, potom druhá. Ich tanečná škola organizuje "battle" prvýkrát, ale ide o veľkú tanečnú udalosť. Budú tam najlepší tanečníci zo Slovenska, Čiech aj Nemecka. "Sú to asi najväčšie kapacity v tých oboroch a krajoch. Snažili sme to rozdeliť tak, aby to bolo rôznorodé," dodáva Miro. Táto "bitka" vypukne 25. mája a prihlásiť sa môže hocikto. Aj čo sa týka hudobného štýlu. 

Viac sa dozviete vo videu: 

Súvisiace články