Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na lúke, kde sa hrajú deti, postrelili psa. Nejde o prvý prípad
Zdielať na

Na lúke, kde sa hrajú deti, postrelili psa. Nejde o prvý prípad

RUDINA / Mladý pár vzal svojho 9-mesačného kríženca Fina na prechádzku na kopec nad dedinu. V Rudine sa na obľúbenú lúku chodia prechádzať nielen majitelia psov, ale aj rodiny s malými deťmi. Keď zaznel výstrel, obyčajná prechádzka sa zmenila na boj o psov život.

Fino, našťastie, strelné poranenie prežil, no majiteľka Kristína aj tak podá trestné oznámenie. "Myslím si, že mal veľké šťastie, lebo veterinár povedal, že bolo mierené na hrudník, chcel ho zabiť," povedala. Pár nevidel, kto strieľal, v tej chvíli to ani neriešil, bežali so zakrvaveným psíkom k veterinárovi. Ten okamžite vedel, z akej zbrane niekto na Fina vystrelil.

"Veterinár je zároveň aj poľovník, takže nám povedal, že šlo o trieštivú strelu," dodala Kristína. Takmer prišla o psíka, ktorému dali domov. Na lúku nad obcou Rudina chodia nielen psíčkari, ale aj rodiny s deťmi, ten, čo strieľal, mohol v ten deň pokojne zasiahnuť nielen jej psa, ale aj človeka. "Myslím si, že tu v Rudine sa to nestalo prvýkrát, sama som bola svedkom toho, že som našla mŕtveho psíka na lúke," povedala. Podľa nového zákona už pes nie je vecou, no podľa Kristíny sú v ňom stále obrovské medzery. "Psy by mali byť úplne zakázané strieľať, v dnešnej dobe sú to už členovia rodiny," komentuje. Na lúke nad obcou Rudina sa bežne prechádzajú nielen psíčkari. "Často tam chodia rodiny s deťmi, tie deti sa tam motajú okolo tých psíkov, takže to fakt nie je sranda," dodala na záver. 

Postrelili žriebä. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy