Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Po upratovaní auta ho museli hasiči ťahať z vody. Skončilo v Dunaji
Zdielať na

Po upratovaní auta ho museli hasiči ťahať z vody. Skončilo v Dunaji

KOMÁRNO / Obyčajné upratovanie spôsobilo, že v nedeľu v Komárne skončilo osobné auto v lodeničiarskom bazéne Dunaja. Auto, ktoré sa svojvoľne pustilo dole hrádzou a prekonalo viacero prekážok, museli vyťahovať spod hladiny hasiči za pomoci potápačov.

Sedemročný Volkswagen ako prvú prekážku zdolal garážovú bránu. Majiteľka auta chcela po vysávaní interiéru auta zaparkovaného v garáži vytiahnuť kľúče zo spínacej skrinky. Keďže nesedela za volantom, omylom otočila kľúčom nesprávnym smerom, auto naštartovalo a keďže malo zaradený prvý rýchlostný stupeň, pohlo sa vpred.

Majiteľku, ktorá sa doň len nahla pre kľúčik, strhlo auto so sebou, prerazilo bránu garáže a pokračovalo priamo do lodeničiarskeho bazéna, od ktorého ho delila len úzka cesta a strmý breh hrádze. Prúd vody auto chvíľu unášal, potom sa potopilo asi 200 metrov od miesta, kde vošlo do vody.

Na mieste zasahovali hasiči z Komárna, ktorí auto lokalizovali. Keďže bolo približne v päťmetrovej hĺbke, museli si zavolať potápačov zo špeciálnej jednotky. Tí auto priviazali lanom, aby ho majiteľ asistenčnej odťahovej služby, ktorého vozidlo disponuje silným navijakom, dokázalo vytiahnuť na breh.

V prípade, že dôjde k dopravnej nehode, pri ktorej figuruje ťažké vozidlo o slovo sa prihlási aj špeciálna odťahová služba. Tak ako to bolo na východe Slovenska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy