Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Právnici majú svoje ocenenie. Najlepším sa podarila kľúčová transkakcia
Zdielať na

Právnici majú svoje ocenenie. Najlepším sa podarila kľúčová transkakcia

BRATISLAVA / Pre úspešné právnické firmy nie sú odmenou iba vyhrané prípady, ale aj ocenenie od odborníkov a klientov. Aj preto vznikla súťaž Právnická firma roka. Medzi najlepšími kanceláriami sa nie náhodou ocitli tie, ktorým sa v uplynulom roku podarila kľúčová alebo výnimočná transakcia.

Právnici sa už 7 rokov predbiehajú v tom, kto je vo svojom odbore najlepší. Výkony podávajú ako maratónci. Ich práca je totiž často behom na dlhé trate. "Tak ako v športe, tak aj v advokácii, je obhájiť titul omnoho náročnejšie, ako ho získať prvýkrát pretože konkurencia sa na vás lepšie pripraví. Presne si ohodnotí vaše slabé stránky a snaží sa vás prekvapiť a na to, aby sme to obhájili, musíme prekvapovať my ďalej," povedal Martin Magal z firmy Allen & Overy, právnická firma roka pre medzinárodnú advokátsku kanceláriu. 

"To je o osobnom vklade nejedného človeka, ale o vklade celého tímu. Je to výber tých najlepších advokátov a zároveń neustálom vzdelávaní," uviedol Alexander Kadela z Relevans s.r.o., právnická firma roka pre domácu advokátsku kanceláriu. Advokátske kancelárie súperili až v 16 kategóriách ako je bankovníctvo a financie, hospodárska súťaž, daňové právo, sporová agenda alebo energetika.

"Je to nejakým spôsobom pridaná hodnota pre tých klientov, že si vedia vybrať kanceláriu aj na základe nášho hodnotenia," hovorí šéfredaktor týždenníka Trend a organizátor súťaže Branislav Benčat.

"Považujem to za výstrahu pre všetkých ľudí, ktorí si myslia, že to politické krytie im pomôže k beztrestnosti," tvrdí riaditeľka nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková. Nielen zisk ženie vpred právnikov. Aj preto bola vztvorená kategória Pro Bono. "Pre mňa je obrovskou motiváciou práve tá pomoc slabším. To je vlastne odpoveď na moju otázku, prečo som išiel študovať právo," dodal Martin Krivák, ocenený v kategórii Pro Bono & CSR. 

Súvisiace články