Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Bratislave sa zrazil trolejbus s autobusom. Zranilo sa 13 cestujúcich
Zdielať na

V Bratislave sa zrazil trolejbus s autobusom. Zranilo sa 13 cestujúcich

BRATISLAVA / V centre Bratislavy sa ráno zrazil trolejbus a autobus mestskej dopravy. Dvaja ľudia utrpeli ťažké zranenia, desiatka ďalších cestujúcich má ľahšie zranenia. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Desiatka hasičov z Bratislavy zasahovalo pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala vo štvrtok na Šancovej ulici v Bratislave. Pri nehode došlo k zrážke autobusu a trolejbusu mestskej hromadnej dopravy, ktorý zrejme nestihol zabrzdiť. 

​Náraz bol taký silný, že cestujúci popadali na zem pričom utrpeli rôzne zranenia. "Videla som ľudí, ktorí stáli ako popadali na zem, šmýkali sa po autobuse, to bolo strašné," uviedla jedna z cestujúcich. 

Následkom nehody utrpelo 13 cestujúcich zranenia rôzneho rozsahu. Dvaja utrpeli stredne ťažké zranenia hlavy, panvy a chrbtice. 

Hasiči poskytli zraneným predlekársku prvú pomoc a vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia. Prvá posádka záchranky bola na mieste takmer okamžite. Išli totiž práve okolo na iný výjazd, ihneď začali pomáhať zraneným. Úsek Šancovej ulice od Račianskeho mýta až po križovatku s Karpatskou ulicou uzavreli. Dopravu na Račianskom mýte riadila polícia. Tvorili sa kolóny. 

Polícia vysielala naživo situáciu na mieste: 

Podľa informácii TV JOJ vodiča autobusu údajne oslepilo slnko, preto spomalil. Trolejbus nestihol ubrzdiť a došlo k zrážke. Presné okolnosti sú ale stále v štádiu vyšetrovania. Celkovú škodu spôsobenú dopravnou nehodou predbežne vyčíslili na približne 50 tisíc eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy