Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výstava zo sveta bývania. Nové trendy zaujmú aj stavbárov-amatérov
Zdielať na

Výstava zo sveta bývania. Nové trendy zaujmú aj stavbárov-amatérov

BRATISLAVA / Pri hľadaní nového bývania sa na chvíľu aj amatéri stávajú malými stavbármi, ktorí zrazu vhupnú do veľkého sveta noviniek. Stavebníctvo stále napreduje a s novými technológiami prichádza aj úspora energií.

Solárne panely na strechách sa už pomaly udomácňujú aj v slovenských domácnostiach. Ich modernejšími nasledovníkmi sú solárne škridle. "Revolučné v tomto systéme je to, že ho viete zabudovať priamo do strešného plášťa, nepotrebujete dodatočné konštrukcie," uviedol Peter Barbuš, obchodný riaditeľ. 

​Odolajú nielen zlodejom, ale aj hurikánu. o bezpečnejšie bývanie sa môžu postarať aj drevo-hliníkové okná. "Portfólio od takmer 450 vystavovateľov z ôsmich krajín. Vystavovatelia prinášajú všetko pre stavbu, rekonštrukcie a bývanie, od stavebných materiálov, komponentov, ako sú okná, dvere, tehly, stavebné materiály, cez vnútorné vybavenie - napríklad podlahy, krby, kotle," vymenovala Martina Macková, hovorkyňa výstaviska Incheba.

V stavebníctve je už niekoľko rokov trend návratu k prírode, drevodomy a pasívne domy šetria nielen čas, ale aj peniaze. 

Súvisiace články