Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rodičia z Kysúc pomenovali svojho syna po britskom princovi. V schránke si našli kráľovskú poštu
Zdielať na

Rodičia z Kysúc pomenovali svojho syna po britskom princovi. V schránke si našli kráľovskú poštu

KYSUCE / Rodinu z Kysúc potešila kráľovská pošta. Mladým manželom z dediny Zborov nad Bystricou sa totiž v lete minulého roka narodil chlapček, ktorému dali meno podľa britského princa Williama. Rozhodli sa, že túto správu oznámia aj samotnému potomkovi urodzeného rodu. V odpoveď ani veľmi nedúfali, ale prišla.

Malému Kysučanovi síce v žilách nekoluje modrá krv, no občas nosí na hlave korunku, ktorú mu ušila jeho teta. Jeho rodičia sa jednoznačne zhodli v tom, že sa ich synček bude volať William. "Už počas pobytu v brušku sme ho volali Wilko," povedala mama Jana Košťalová.

Koncom minulého roka Janka napísala list, ktorý adresovala priamo britskému princovi. Do obálky vložila Williamovu fotku a pribalila aj vlastnoručne vyrobený darček. "Prívesok, aby mal pamiatku, s ktorou sa možno môžu pohrať aj jeho detičky," uviedla mama Jana. Vraví, že ani nečakali, že príde odpoveď. Keď miestna poštárka doniesla obálku s kráľovskou pečiatkou, rýchlo ju otvorili a prečítali si anglický pozdrav.

Vnuk kráľovnej Alžbety má veľa povinností, preto list v jeho mene napísali ľudia, ktorí majú na to právo. Pre rodinu z Kysúc je to ale veľká vzácnosť a odložili ho, aby si ho Wilko, keď už bude školák, mohol aj sám prečítať.

Súvisiace články