Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Michal z Reštartu, ktorý schudol až 74 kíl, prehovoril: Toto bol najhorší spôsob stravovania
Zdielať na

Michal z Reštartu, ktorý schudol až 74 kíl, prehovoril: Toto bol najhorší spôsob stravovania

BRATISLAVA / Človek môžu svoju premenu, reštart života začať v každom veku. Do relácie TV JOJ Reštart sa prihlásil aj Michal, ktorý keď začínal mal neuveriteľných 219 kilogramov. Keď v Reštarte skončil mal približne o 50 kg menej. Rozhodol sa ale bojovať ďalej. Ako to dokázal a čo ho stále motivuje? To vám prezradí v rozhovore sám Michal.

Michal Šándori zažil v priebehu niekoľkých rokov naozaj veľmi veľa. Liečil sa zo závislosti na automatoch, rozpadla sa mu rodina, stratil milovanú priateľku a aj dcéru. K tomu sa pridružilo priberanie a keď zrazu zistil, že váži 200 kíl, uvedomil si, že to už nie je v poriadku. Vtedy sa rozhodol prihlásiť do relácie REŠTART a pokúsil sa žiť život od začiatku."Prešiel som si rôznymi závislosťami, na vojne sme pijávali ale po vojne som s tým prestal. Začal som robiť taxikára, tam má človek veľa voľného času, začal som hrávať," porozprával. 

Michalov zdravotný stav bol na začiatku naozaj hrozivý. Vážil 219 kíl, jeho pás mal 174 centimetrov, mal hrozivo zvýšený krvný tlak a takmer 80 percent tuku v tele. O zdravej životospráve čítal len v časopisoch. Pôvodcu jeho obrovskej váhy pritom nie je ťažké odhaliť. Ako sám prezradil v Reštarte, stravoval sa prevažne vo fastfoodoch alebo na pumpách, kde si kupuje majonézové bagety či sendviče. 

Auto - najlepší kamarát

Auto nebol pre neho len dopravný prostriedok či zamestnanie, keďže sa živí ako taxikár, ale doslova najlepší priateľ. Autom chodil nielen do práce ale všade. Kvôli extrémnemu zaťaženiu kĺbov a bolestiam sa totiž nevedel poriadne hýbať. 

Ako omladol?

Michal bol v minulosti ale aktívny športovec - hral vodné pólo. Počas Reštartu ale opäť svedomito dodržiaval každú aktivitu. Nevynechal ani pravidelný pohyb, cvičenie vo fitnescentre či plávanie. Po polročnom snažení videl prvé veľké úspechy. "Treba mať tú hlavu nastavenú. To klišé, že všetko je v hlave je veľmi pravdivé," poznamenal Michal. 

Za šesť mesiacov sa mu podarilo dostať na váhu 168 kíl a v páse mu namerali už len 149 centimetrov. Upravil sa mu aj krvný tlak a zlepšila sa mu fyzická kondícia.  V dôsledku toho omladol o 10 rokov a jeho biologický vek bol už „len" 60 rokov. "Ja som dvojfázovo až trojfázovo trénoval. Napríklad ráno som išiel plávať, potom do gymu a večer na prechádzku. Niekedy som dokonca trénoval štyrikrát," prezradil.

 

Najhorší spôsob stravovania

Jesť by sa malo aspoň 3x denne. Hoci by si mnohí mysleli, že Michal jedol aj desaťkrát denne, opak bol pravdou. Michal jedol sotva jedenkrát za deň. "Ja som jedol tak jedenkrát za deň. Dal som si ráno niečo a potom celý deň nič, alebo dal som si večer potom frontálny útok. Teraz čo si dám dve porcie cestovín, by predtým bolo nič. Mával som celý sáčok na jedenkrát," porozprával Michal o svojom stravovaní. 

Hoci Reštart skončil, Michal sa nevzdáva a pokračuje ďalej. "Ja to už neberiem, že idem ďalej. Proste idem, neberiem to čo bolo pred Reštartom a čo po. Je to moja terajšia súčasť." Michal od skončenia Reštartu schudol ďalších 23 kíl a pás mu zoštíhlel o 25 centimetrov. V súčasnosti teda váži 145 kíl a obvod pása má 124 centimetrov. Keď to porovnáme s údajmi zo začiatku Reštartu, tak schudol fantastických 74 kíl a na páse zhodil 49 centimetrov.

 Štyridsiatnik sa zo svojich výsledkov veľmi teší, no ani zďaleka ešte nie je spokojný. Jeho ďalšou métou je dostať sa pod 100 kilogramov. 

Pozrite si rozhovor s lekárom, ktorý rozpráva ako je dobré schudnúť a či je naozaj dôležité každé kilo:

Súvisiace články