Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Česko-Slovenský ples v Manchestri prekonal očakávania. TAKTO to vyzeralo na parkete až do RÁNA
Zdielať na

Česko-Slovenský ples v Manchestri prekonal očakávania. TAKTO to vyzeralo na parkete až do RÁNA

MANCHESTER / Výborná hudba, skvelá zábava a vyše 400 hostí. Aj takýto bol prestížny ples Čechov a Slovákov v metropole severu, ako Briti Manchester volajú. Pre až neskutočný záujem o vstupenky museli dokonca organizátori zmeniť miesto konania. Ako to tam vyzeralo?

Pre česko-slovenskú komunitu na britských ostrovoch nadišiel deň “D”. V Manchestri, v krásnom hoteli Principal totiž usporiadali už 6. ročník Česko-Slovenského plesu. Minuloročný ples sa niesol v znamení stého výročia spoločného štátu, tentoraz si organizátori pripravili pre takmer 450 zúčastnených hostí prekvapenie, a túto najväčšiu spoločenskú udalosť v Spojenom kráľovstve otvorili v hokejovom duchu. "Ja si myslím, že to bolo symbolické pretože Majstrovstvá sveta sú za 3 mesiace," vyjadril sa herec Martin Dejdar.

Záštitu nad touto prestížnou akciou prevzalo slovenské aj české veľvyslanectvo v Londýne, a svojou návštevou poctila veľmi dobre zorganizované podujatie aj starostka Manchestru, ktorá bola z účasti nadšená. "Na tomto šiestom ročníku, bolo pekné vidieť spojenie týchto dvoch úžasných krajín," vyjadrila sa June Hitchen, starostka Manchestru. 

Ako sa už stalo tradíciou, do Manchestru každoročne prichádzajú aj osobnosti kultúrneho, spoločenského, ale aj politického života. V tomto roku neodolala pozvaniu na sever Anglicka ani vynikajúca kapela Sokoly a svojimi piesňami pripravili pre našich krajanov nezabudnuteľný večer. "Cítiť to aj na ľuďoch, ktorí sa veľmi dobre bavili a bavilo to aj nás, pretože tú energiu nám úžasne vrátili naspäť," povedal člen skupiny Sokoly Tomáš Oravec.

Manchesterský Česko-Slovenský ples sa stal už neoddeliteľnou súčasťou života našich rodákov, žijúcich a pracujúcich za kanálom La Manche a vždy sa sem radi vracajú. Atmosféra na tohtoročnom plese bola skutočne výborná a slogan “Aké krásne je byť dvaja”, ktorý túto akciu sprevádzal, absolútne vystihol vzájomný vzťah dvoch bratských národov Čechov a Slovákov.

Ples alebo bál? Aký je v tom rozdiel a kedy sa začala história plesov prezradila etnologička Katarína Nádaská:

Súvisiace články