Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Michalov Reštart. Z 219 kíl schudol na 145, v redukcii váhy pokračuje
Zdielať na

Michalov Reštart. Z 219 kíl schudol na 145, v redukcii váhy pokračuje

BRATISLAVA / Michal mal pri prvom vážení viac ako 200 kilogramov. Pridajte si k tomu liečbu zo závislosti na automatoch či rozpad rodiny. Michalov Reštart bol jednoducho nevyhnutný.

"Michal, keď prišiel do našej relácie, mal 219 kilogramov a obvod v páse 173 centimetrov. Čo sa týkalo jeho biologického veku, tu sme sa dostali na úroveň strednej výšky života. Pretože v takomto prípade si človek nie je istý, či sa nasledujúce ráno zobudí. V tomto prípade sme hovorili o morbídnej obezite," opísal športový fyziológ Viktor Bielik. 

Sám Michal uviedol, že nikdy nebol štíhly, kilá sa na neho postupne začali lepiť. "Na začiatku bol veľmi oddaný. Sme sa veľa rozprávali a so všetkým súhlasil. Osobne ma presvedčil až po nejakých 10 dňoch," priznáva fyziológ. Michala sledovali 5 mesiacov, dostal sa na istú hmotnosť a potom je ich úlohou pokračovať v začatom. "Tento týždeň v pondelok mal 145 kilogramov," hovorí Bielik. 

Ľudia, ktorí majú nadmernú váhu sú v mnohých činnostiach obmedzení. K takým činnostiam patrí aj šport. "Začali sme chôdzou a aj to bol problém. Päť kilometrov chôdze nedokázal až tak komfortne odchodiť, pretože ho boleli kolená a kríže. Nahradili sme to bazénom. Michal je bývalý vodnopólista, tak chodil a plával v bazéne. Celkovo, keď je človek obézny, je dobré začať bazénom," pokračuje fyziológ. 

Stravu sa mu snažili prispôsobiť tak, aby v nej boli zachované živiny a aby obsahovali nejaký objem. "Nie je cieľom urobiť tú zmenu tak, aby bol ten človek hladný. To by bol pre neho ďalší stres a to by nevydržal. Väčšinou to tí ľudia zo začiatku ani nevedia jesť. Lebo boli zvyknutí na vysoko dénzne jedlá. Rôzne čokolády, sladkosti, tučné jedlá, limonády s obrovským množstvom cukru a zrazu my im dáme zeleninu, prílohy a oni to nevedia zjesť," vysvetľuje Bielik. 

Súvisiace články