Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dávid Bílek má len 22 rokov, hral už so symfonickým orchestrom
Zdielať na

Dávid Bílek má len 22 rokov, hral už so symfonickým orchestrom

BRATISLAVA / Dávid Bíkek. Pred šiestimi rokmi sa postavil pred porotu Česko Slovensko má talent s gitarou a porote spadla sánka. Svoju gitarovú hru posunul na úroveň virtuozity.

Dávid Bílek má 22 rokov a už vo svojom veku je fenomenálnym gitaristom. Absolvoval Konzervatórium Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici. Ku hre na gitaru ho priviedla mama a hrá na ňu od siedmich rokov. Napriek svojmu veku vystupoval sólovo na koncerte veľkého symfonického orchestra v Bratislave pod vedením Braňa Kostku. 

Svoje vystúpenie v šou Česko Slovensko má talent si pamätá veľmi dobre. "Pamätám si to veľmi živo. Bol to zaujímavý pocit, bol som celkom strémovaný. Potom, ako som začal hrať, tak som sa uvoľnil a tá odozva bola geniálna," uviedol Dávid v Novinách o 12. 

Dávid má vo svojich 22 rokoch za sebou veľa úspechov. "Podarilo sa mi vyhrať nejaké celoslovenské súťaže, chodím po rôznych gitarových festivaloch," hovorí. Podarilo sa mu hrať aj so symfonickým orchestrom. "To je akoby vrchol, čo sa týka sólistov," dodáva. 

Podľa vlastných slov má ešte kadejaké vízie, hlavne veľa hrať. Dávid predstavil aj svoj nový videoklip a ukázal niečo so svojho umenia. 

Súvisiace články