Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nezbedný myšiak už nie je žiadny mladík. Svoje 90. narodeniny oslávil Mickey Mouse netradične
Zdielať na

Nezbedný myšiak už nie je žiadny mladík. Svoje 90. narodeniny oslávil Mickey Mouse netradične

NEW YORK / Najznámejší nezbedný myšiak oslavuje svoje 90. narodeniny. Obľúbená kreslená postavička tento rok oslavuje krásne jubileum špeciálnou výstavou, ktorú si môžu pozrieť záujemcovia v New Yorku.

Myšiaka vytvoril Walt Disney v roku 1928 a v tom istom roku ho mohli ľudia vidieť v krátkom filme Steamboat Willie. Jeho popularita enormne rástla. Mickey sa stal komiksom, seriálom aj obľúbenou potlačou.

​Mnoho súčasných umelcov spojilo svoje sily a vytvorili tematické diela Mickey Mouse, ktoré predvedú na výstave v New Yorku. "Úzko spolupracujeme s archívmi spoločnosti Disney a naozaj vyzdvihneme momenty z archívov, aby sme znovu priviedli k životu príbehy Mickey Mouse na výstave, ktorá sa rozprestiera na 16 000 metroch štvorcových," povedal pre wtvy.com kurátor Darren Romanelli.

Výstava začína debutom Mickeyho v tridsiatych rokoch minulého storočia v krátkom filme a sústreďuje sa na momenty v Mickeyho živote, ktoré sú najrelevantnejšie.

Interaktívny priestor má množstvo fotografií pre návštevníkov a dokonca aj zmrzlinový stánok s príchuťou vytvorenou špeciálne pre expozíciu.

Výstava bude prístupná verejnosti od 8. novembra 2018 do 10. februára.

Súvisiace články