Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Letné čítanie na pláž či turistiku. Ponúkame rebríček top 10 kníh sezóny
Zdielať na

Letné čítanie na pláž či turistiku. Ponúkame rebríček top 10 kníh sezóny

BRATISLAVA / Knihy, ktoré určite nesmú chýbať v plážovej taške, či na dovolenke v horách. Na letné vychytávky sa pozrel literárny publicista Milan Buno a toto výber tých najúspešnejších.

V pravidelnej rubrike Knižné tipy vám opäť prinášame rebríček top 10 kníh letnej sezóny. Svoje si v nich nájdu milovníci detektívok, cestovatelia, ale aj romantické duše.

MEDVEĎOVCE
Fredrik Backman je majstrovský rozprávač. Dokázali to knihy ako Muž menom Ove, či Babička pozdravuje a ospravedlňuje sa. Medveďovce je kniha nielen o športe, ale aj kultúre, rodičovstve, zodpovednosti a dospievaní.

ZACHRÁŇTE AMELIE
Hlboko ľudský príbeh o zverstvách nacistického Nemecka. O dôstojníkovi SS, ktorý považuje dcérku Amelie, od narodenia hluchú, za škvrnu na svojom árijskom rodokmeni. A preto sa ju manželka rozhodne zachrániť.

HALLOWEENSKY VEČIEROK
Halloweensky večierok je piata kniha, v ktorej sa Hercule Poirot vydáva po stopách zločinu s karikatúrou Agathy Christie pani Oliverovou. Prvý raz preložené do slovenčiny.

CLAUDE V MESTE (ALEX T.SMITH)
Absolútne úžasná knižka o psíkovi Claudovi a ponožke Smraďoške.

OD HRADU K HRADU 2
Autorská dvojica Daniel Kollár a Ján Lacika prešla osobne hradné trasy, na ktorých objavila aj mnohé doteraz nepoznané miesta. Pre náročných, aj pre rodiny s deťmi. Skvelá grafika.

ŠARLATÁNI
Robin Cook, majster medicínskych trilerov, ktorý už dlhé roky patrí medzi top autorov aj na Slovensku má výbornú novinku.

TEXT
Dmitry Glukhovsky napísal svetoznámu sci-fi sériu Metro a teraz je tu s ďalšou lahôdkou s jednoduchým názvom Text. Mix psychologického trileru , drámy a románu-noir.

VÁBENIE OSTROVA
Tamara McKinley sa narodila v austrálskej Tasmánii a tam nás zavedie aj v tomto románe. Citlivý príbeh o srdcervúcej minulosti. O silnej a odvážnej mladej žene.

DETSKÝ MOZOG VYSVETLENÝ RODIČOM
Kniha ponúka niekoľko modelov, ktoré vám jednoduchou formou napovedia, ako viesť s deťmi každodenné rozhovory tak, aby ich vývin všestranne obohatili. Ako posilniť intelektuálny a emočný rozvoj dieťaťa?

NAJDÔLEŽITEJŠIE ZVIERATÁ NA SVETE
Encyklopédia pre deti Pre malých milovníkov zvierat, ktorí chcú vedieť všetko o zvieratách.

Súvisiace články