Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Farmu talianskych podnikateľov zachvátili plamene. Vyšetrovatelia už vedia, čo požiar spôsobilo
Zdielať na

Farmu talianskych podnikateľov zachvátili plamene. Vyšetrovatelia už vedia, čo požiar spôsobilo

BRESTOV / Už je to viac ako mesiac, čo hospodársku budovu talianskych podnikateľov v Brestove na východe Slovenska zachvátili plamene. Polícia vtedy začala vyšetrovanie, do ktorého zahrnuli aj znalcov. Tí už vedia, čo požiar spôsobilo.

Zo strechy hospodárskej budovy po požiari zostali iba obhorené trámy. Na družstve hospodária talianski podnikatelia. Chovajú tu aj hovädzí dobytok, z ktorého dva kusy počas požiaru uhynuli. Z maštale sa ich podľa všetkého nepodarilo dostať včas. Šesťdesiat kusov dobytka sa podarilo zachrániť. Majitelia sa ani teraz k okolnostiam požiaru nevyjadrili.

Okolnosti na mieste zdokumentoval zisťovateľ príčin požiarov a aj kriminalistický technik. Cudzie zavinenie nevylúčili. Polícia začala stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci.

Miesto prezrel aj špeciálne vycvičený pes. Hľadal možnú prítomnosť horľavej látky. Polícia do vyšetrovania pribrala aj znalcov. Už je jasné, čo požiar spôsobilo, no stále sa nedá povedať, či išlo o náhodu alebo o úmysel. "Zo znaleckého posudku vyplýva, že príčinou požiaru bola manipulácia s otvoreným ohňom.
Zatiaľ nie je možné vylúčiť, či išlo o úmyselné alebo nedbanlivé konanie," informoval Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. 

Pri požiari k zraneniam osôb nedošlo. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 50-tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy