Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Princezná zostane princeznou naveky, hrať bude aj v najnovšej ságe o Hviezdnych vojnách
Zdielať na

Princezná zostane princeznou naveky, hrať bude aj v najnovšej ságe o Hviezdnych vojnách

Archívna reportáž

USA / Kedyi dávno, vo veľmi, veľmi vzdialenej galaxii bola oznámená nová herecká ostava ďalšej časti ságy Hviezdnych vojen a medzi účinkujúcimi je aj nebohá Carrie Fisher. Opäť bude hrať princeznú Leiu Organu. Filmová spoločnosť využije nahrávky, ktoré nakrútili pri výrobe predchádzajúcich častí.

"Neskonale milujeme Carrie Fisher. Nájsť uspokojujúce ukončenie ságy Skywalkerovcov bez nej nám ani len nenapadlo," vyhlásil režisér J.J. Abrams. "Neprichádzalo do úvahy obsadiť inú herečku či použiť digitálne vytvorenú postavu."

Podľa portálu CNN režisér dodal, že "s podporu a požehnaním" herečkinej dcéry Billie Lourd, filmári našli spôsob ako "si uctiť odkaz Carrie a rolu Lei v Epizóde IX s použitím doteraz nevydaného materiálu, ktorý sme nakrútili počas prác na Epizóde VII."

Carrie Fisher v roku 2016 vo veku 60 rokov podľahla srdcovej príhode, ktorú utrpela počas letu z Londýna do Los Angeles. Po jej smrti spoločnost Disney yvhlásila, že "neplánuje vytvoriť digitálnu verziu Fisherovej hereckého výkonu." Spoločnosť taktiež oznámila ďalších hercov novej časti filmovej série: Billy Dee Williams opäť zahrá Landa Calrissiana, Mark Hamill sa vráti ako Luke Skywalker a objavia sa ďalšie známe tváre ako Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac a Kelly Marie Tran.

Noví členovia tímu sú Naomi Ackie a Richard E. Grant. Hudbu bude znovu skladať John Williams. Epizóda IX ukončí trilógiu pod taktovkou Disney, ktorá sa začala v roku 2015 filmom "Sila sa prebúdza." Epizóda IX pristane v našej galaxii pred Vianocami 2019.

Takto havaroval "najlepší pilot v galaxii", herec Harrison Ford, v ságe Hviezdnych vojen nezameniteľný Han Solo:

Súvisiace články